Werken maken van Mechelse straat echte straattuin

In de Korte Veluwestraat zijn de werken voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel van start gegaan. “Eind maart zou de eerste officiële straattuin in onze stad een feit moeten zijn”, zegt eerste schepen Patrick Princen. 

In de Korte Veluwestraat zijn de werken voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel van start gegaan. “Eind maart zou de eerste officiële straattuin in onze stad een feit moeten zijn”, zegt eerste schepen Patrick Princen. ©  Stad Mechelen

Mechelen -

Tegen eind maart moet de Korte Veluwestraat in het centrum van Mechelen helemaal omgetoverd zijn tot een echte straattuin, de eerste van de stad.

De werken in de straat in de wijk Heihoek zijn deze week van start gegaan. Het nieuwe jaar brengt de bewoners er niet alleen een nieuw rioleringsstelsel, maar ook meer groen en extra fietsenstallingen. Het is een eerste stap naar een groenere invulling van de hele wijk Heihoek waarvoor de Vlaamse regering recent nog een subsidie voor vrijmaakte.

LEES OOK. Nog meer Vlaams geld voor stadsvernieuwing in Mechelen: 2,4 miljoen voor Heihoek

“De bewoners van de Korte Veluwestraat zijn echte vergroeningspioniers”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. Enkele jaren geleden namen ze zelf al het initiatief om hun straat te ontharden. Met steun van de stad hebben ze toen parkeervakken uitgebroken om die te vervangen door groenvakken.

“De mensen wisten dat die eerste ingrepen tijdelijk waren, want Pidpa moest er nog een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen”, vertelt de eerste schepen. Aannemer Vanhoeyveld neemt de herinrichting voor zijn rekening. Hij vervangt het harde wegdek door een waterdoorlatend karrenspoor.

“Eind maart zou de eerste officiële straattuin van Mechelen een feit moeten zijn”, zegt Princen.  (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten