Trump speecht in Arizona maar kondigt geen kandidaatschap aan: “marxistische monsters tegenhouden”

In zijn eerste toespraak van 2022 heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump gesproken over problemen in de VS, waaronder de pandemie, inflatie, en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool. Hij deed dat tijdens een rally in de staat Arizona.

Hij herhaalde zijn bekende beschuldiging dat de verkiezingen van 2020 ‘gestolen’ zijn. Maar Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn bij de presidentsverkiezingen van 2024. Trump blikte ook vooruit op de belangrijke Midterm-verkiezingen later dit jaar: ‘Misschien wel de belangrijkste verkiezingen ooit’, aldus Trump.

Save America

Omringd met bordjes en vlaggen waarop de slogan ‘Save America’ was te lezen, eindigde Trump zijn toespraak met een opzwepend betoog dat de Republikeinse partij weer de macht zal pakken in de VS. Toeschouwers juichten toen Trump zei dat ‘we het Witte Huis terug zullen pakken’, maar hij liet na expliciet te zeggen of hij zich daar kandidaat voor stelt.

Het was de eerste toespraak van Trump in het jaar 2022. Op 29 januari houdt hij opnieuw een rally, dan in de staat Texas. (hrt)

Aangeboden door onze partners