Extra subsidies versnellen renovatie Boomse Schouwburg


 

 © BELGA

Boom -

Het lokaal bestuur kan rekenen op een extra injectie voor de Boomse Schouwburg. Na de reeds toegekende steun van een half miljoen euro heeft de Vlaamse regering haar goedkeuring gehecht aan nog eens 300.000 euro subsidies. Die extra stimulans biedt mogelijkheden om de schouwburg versneld te renoveren.

Voor de vernieuwing van de theaterverlichting en de verbetering van de toegankelijkheid verkreeg Boom respectievelijk al 293.000 euro en 209.000 euro aan subsidies. Daar komt nu een relancesubsidie voor de verbouwing van grote culturele infrastructuur bij. Vlaams Minister-President Jan Jambon (N-VA) riep de relancesubsidie in het leven om de lat inzake energieprestatie-eisen hoog te leggen, in lijn met de klimaatdoelstellingen van de Vlaamse regering.

“Met deze middelen is een versnelde modernisering mogelijk”, zegt schepen van Cultuur Inge De Ridder (N-VA). “Het betreft onder meer het aanpakken van de inkom, de artiestenlounge, het sanitair, een vernieuwde foyer en een betere toegankelijkheid met bijvoorbeeld een lift. Naast de subsidies moeten we als lokaal bestuur zelf 40 procent eigen middelen investeren. Cultuur blijft de volgende jaren een bijzondere plaats krijgen in onze gemeente, als verbindende factor tussen mensen want dit is meer dan ooit nodig.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten