Uitslaande brand verwoest twee oude klaslokalen: “Vermoedelijk brandstichting”

© svh

Berlaar-Heikant -

Een uitslaande brand heeft zondagnamiddag twee leegstaande klaslokalen van de voormalige meisjesschool in Berlaar-Heikant verwoest. “Vermoedelijk gaat het om brandstichting”, zegt burgemeester Walter Horemans.

De brand in de twee oude lokalen van de voormalige meisjesschool Maricollen op de Heistsebaan brak zondag uit omstreeks 16u30. De post Putte van de brandweerzone Rivierenland kwam met alle beschikbare middelen ter plaatse.

“Het grote oude schoolgebouw kon de brandweer gelukkig vrijwaren. Daar is een project met zeven sociale koopwoningen gepland”, zegt de Berlaarse burgemeester Walter Horemans (CD&V).

De twee getroffen klaslokalen zijn volledig uitgebrand. 

De twee getroffen klaslokalen zijn volledig uitgebrand. ©  svh

De twee getroffen klaslokalen naast dat centrale gebouw zijn volledig uitgebrand. “Die gebouwen zijn niet vanzelf beginnen branden. Gas en elektriciteit waren afgesloten. Vermoedelijk gaat het om brandstichting”, legt de burgemeester uit.

Verder onderzoek van de politiezone Berlaar-Nijlen zal dat moeten uitklaren. “Buurtbewoners hebben me verteld dat er de voorbije weken overlast was van hangjongeren. Onder andere met bommetjes en vuurwerk. De jongeren waren nog gewaarschuwd”, vertelt Horemans.

In de twee lokalen was momenteel nog materiaal opgeslagen van het oudercomité van de gemeentelijke basisschool van Berlaar-Heikant. Het ging onder andere om tenten. Binnenkort worden ze afgebroken. Door de interventie van de brandweer was de Heistsebaan plaatselijk afgesloten.

De brand flakkerde zondagavond nog eens op, maar de brandweer had het vuur snel onder controle. (svh, tdk)

Door de interventie van de brandweer is de Heistsebaan plaatselijk afgesloten. 

Door de interventie van de brandweer is de Heistsebaan plaatselijk afgesloten. ©  svh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten