“Lewis Hamilton zal terugkeren, een achtste wereldtitel is te verleidelijk voor hem”

Lewis Hamilton 

Lewis Hamilton © Mercedes F1 team

Volgens Damon Hill zal Lewis Hamilton ondanks de discutabele nederlaag in Abu Dhabi en de enorme ontgoocheling die daarop volgde komend seizoen gewoon op de startgrid gaan en voor een achtste wereldtitel gaan.

Iedereen wacht op de bekendmaking of Hamilton al dan niet op de startgrid zal staan dit jaar maar Damon Hill gelooft er sterk in dat Hamilton gewoon samen met Mercedes voor die felbegeerde achtste wereldtitel zal gaan.

“Hij nadert het einde van zijn carrière, of hij nog veel jaren doorgaat of niet is onzeker, maar hij heeft nog veel in zijn mars,” vertelt de wereldkampioen van 1996 tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Hij denk misschien dat hij alles gedaan heeft wat hij kan. Maar ik ben er zeker van dat een achtste wereldtitel gewoonweg te verleidelijk is. Ik ben er zeker van dat hij zal terugkeren en dat hij het achter zich zal laten.”

Ondanks de pijnlijke manier waarop Hamilton de titelstrijd met Max Verstappen verloor, hij zal volgens Damon Hill dus terugvechten en voor die felbegeerde achtste wereldtitel gaan.

“Ik denk dat hij zich door de beslissing enorm onrecht voelt aangedaan, hij heeft het gevoel dat hij bestolen is. Er is een erg ziekmakend gevoel dat overheerst.”

“In het Nederlandse kamp zijn ze zeer blij met het resultaat maar geeft de manier waarover de titelstrijd werd beslist voldoening? Ik denk het niet.”

Meer F1-nieuws:- Voormalig F1-piloot Kimi Raikkonen verkoopt zijn Ferrari voor bijna 2 miljoen euro- “Mercedes moet Sebastian Vettel als vervanger van Lewis Hamilton kiezen”- Fernando Alonso: “Jammer dat Honda de F1 heeft verlaten, hopelijk keren ze terug”- Ex-teamgenoot onthult één van de sterktes van Lewis Hamilton: “Indrukwekkend dat hij dat kan blijven doen”- Bloedmooie vriendin van F1-piloot doet de monden open vallen  (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten