Anderlecht-spelers steken hand in eigen boezem na laat puntenverlies: “We doen het weer zelf”

 

 ©  BELGA

Anderlecht leek lang op weg naar een overwinning tegen aartsrivaal Standard in de Clasico, maar in de laatste minuten gaf paars-wit nog de zege uit handen. Sergio Gomez blunderde, opponent Denis Dragus trapte de gelijkmaker nog op het bord. Al kreeg de jonge Spanjaard na afloop steun uit de eigen rangen. “We mogen niet één slecht ding over hem zeggen, want hij speelt een fantastisch seizoen”, zei Wesley Hoedt voor de camera’s van Eleven. Ook enkele van zijn collega’s kwamen er aan het woord.

Sam Varewyck

LEES OOK.Anderlecht geeft in slotfase nog zege uit handen tegen Standard na vreselijke blunder, Sergio Gomez is kop van Jut

LEES OOK (N+).“Zo lang dit blijft gebeuren, kan Anderlecht als titelkandidaat niet serieus worden genomen”

Lior Refaelov (Anderlecht): “Aanvallende spelers moeten vandaag verantwoordelijkheid opnemen”

“We zijn natuurlijk heel teleurgesteld”, stelde Lior Refaelov. “Dit was niet onze beste match, maar zelfs dan ontwikkelen we vijf of zes goede kansen rond het strafschopgebied. Maar de match was nog niet gedaan. Ik denk dat Standard niet één keer op doel heeft geschoten, maar ze hebben wel één punt meegenomen. Jammer dat je voor zo’n mooie match geen fans hier hebt. Maar we zullen blijven gaan, nu gaan we de match analyseren en proberen om voor de volgende pauze in vorm te blijven.”

“Het tempo van het spel ging naar beneden in de tweede helft, wij hadden niet zoveel controle als voorheen en Standard paste zich goed aan, ze zetten meer druk”, vertelde Refaelov. “We wilden de 1-0 behouden en tegelijkertijd proberen om het af te maken met een tweede goal. We tikten altijd rond om aan te vallen. Wij, de aanvallende spelers, moeten vandaag hun verantwoordelijkheid opnemen. We hadden altijd een tweede en derde goal moeten maken voordat Standard scoorde. Hoe we daaraan kunnen werken? De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd wat lastig. Met de basisspelers oefenen we bijna elke dag op afwerking. Ik heb volledig vertrouwen in ons team. Elke wedstrijd ontwikkelen we veel kansen, vandaag konden we gewoon niet meer scoren. Maar elke keer dat we kansen creëren, ben ik voldaan. En het zal beter worden.”

Yari Verschaeren (Anderlecht): “Laatste bal wordt vaak gemist”

Yari Verschaeren leek bij Anderlecht de matchwinnaar te gaan worden, maar zijn goal leverde uiteindelijk slechts één punt op. “Ik ben zwaar teleurgesteld, we hadden het in eigen handen en konden het afmaken. Er waren genoeg kansen om er 2-0 van te maken, maar het was een beetje te slordig voor doel. En dan die goal van Standard… jammer.”

“Bij ons liep de laatste pass vaak verkeerd. We komen vaak aan de zestien en spelen het mooi uit, maar die laatste bal wordt gemist of vaak is het net niet”, analyseert Verschaeren. “We hadden zo’n honger om deze wedstrijd te winnen en begonnen goed in de eerste helft. Daar wilden we op doorgaan, maar daar zijn we in gefaald. Mijn doelpunt heeft niet echt veel opgeleverd vandaag.”

 

 ©  BELGA

Wesley Hoedt (Anderlecht): “We missen te veel kansen”

Centrale verdediger Wesley Hoedt moest lijdzaam toezien hoe de gelijkmaker kort voor het einde nog in doel dwarrelde. “We doen het weer zelf. Ik denk dat we de hele wedstrijd niks weggeven, volgens mij heeft Standard één kans gehad en die komt er omdat wij de bal verliezen. Dat mag niet. Dat zijn twee hele duren punten die we verliezen terwijl we die wedstrijd op slot moeten gooien. Het is hetzelfde probleem als in het begin van het seizoen: we missen te veel kansen.”

Hoedt hield zijn teamgenoot na afloop wel de hand boven het hoofd. “Gomez doet dat natuurlijk niet met opzet. Het kan gebeuren, alleen was het op een heel ongelukkig moment. Maar dat hoort bij het voetbal. Ik denk niet dat we één slecht ding over hem mogen zeggen, want hij speelt een fantastisch seizoen en is nog jong. Hier gaat hij ook weer van leren.”

“Als je ziet hoe wij deze wedstrijd domineren… Standard had uiteindelijk niks te vertellen, maar op wilskracht blijven ze in de wedstrijd”, gaat de Nederlander verder. “Wij waren niet in staat om die wedstrijd te killen, hoewel we er de kansen voor hadden. En zo kom je weer uit op een gelijkspel. Maar je moet ook niet te negatief zijn. Als ik kijk naar hoe we spelen, denk ik dat we goed aan het jaar beginnen.”

 

 ©  BELGA

Luka Elsner (coach Standard):

“We moeten meer weerstand tonen. Ik heb dat ook in de kleedkamer gezegd en dat is wat we vandaag gedaan hebben”, zei Standard-coach Luka Elsner na de wedstrijd. Toen we in moeilijkheden kwamen en de dingen tegenzaten, hebben we in de tweede helft een Standard met grinta gezien. We hadden veel goede balrecuperaties vandaag, maar door onze mindere techniek konden veel kansen de prullenbak in terwijl er ruimte was. Maar we zullen volgende keer daarin beter proberen en zo meer kansen proberen creëren. We hebben op technisch vlak niet alle mogelijkheden benut, maar de mentaliteit zat goed. Daar denk ik nu aan.”

Denis Dragus (Standard): “Derbygoal is iets speciaals”

Denis Dragus was de man die in de slotfase op de juiste plek stond om van de fout van Sergio Gomez te profiteren. “Het is altijd leuk om te scoren. Ik voel me veel beter nu omdat het in een derby gebeurt, dat is iets speciaals. Het was een moeilijke wedstrijd, maar dit is een goed punt voor ons. We weten dat Anderlecht veel risico’s neemt, en daar probeerden we van te profiteren. Op dat moment dat ik scoorde is dat gelukt.”

“We hebben veel moeilijkheden gehad, we hopen dat we nu met alle spitsen kunnen beginnen scoren. Er zit kwaliteit in dit team, maar we moeten meer zelfvertrouwen hebben. Ik denk dat mijn teamgenoten daar ook mee gaan helpen. Soms heb ik goede wedstrijden, andere keren is het minder. De laatste wedstrijden scoorde ik niet, dus nu moet ik blijven gaan. Ik ben blij dat ik niet heb opgegeven en dat ik het team nu in zo’n belangrijke wedstrijd kon helpen”, aldus de Roemeense spits.

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten