Kirsten Flipkens in tranen na (laatste?) nederlaag op Australian Open: “Zonder corona was ik al in 2020 gestopt”

 

 ©  EPA-EFE

Kirsten Flipkens (WTA 326) is er maandag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Belgische Maryna Zanevska pakt uit met fantastische comeback op Australian Open, maar krijgt zware kritiek voor tactiek

De 36-jarige Kempense verloor na 1 uur en 31 minuten tennis in 2 sets (4-6 en 1-6) van de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 35). Het was voor Flipkens haar veertiende deelname aan de Australian Open. Haar beste resultaat was een stek in de vierde ronde in 2013.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Flipkens en Sorribes Tormo komen in Melbourne samen in actie in het dubbelspel. Het duo treft woensdag in de eerste ronde een andere Belgische, Maryna Zanevska, en de Duitse Julia Lohoff.

Afscheid?

“Dit was misschien wel mijn laatste enkelwedstrijd op de Australian Open”, gaf ze nadien toe op het persmoment. “Ik ben dus emotioneel, maar het zijn positieve emoties. Ik ken Sara goed en we hebben er een leuke wedstrijd van gemaakt. Dat is meteen ook de reden waarom ik ooit ben beginnen te tennissen: voor de liefde voor deze sport en de variaties die je erin kan aanbrengen. En dat heb ik vandaag weer getoond. Sara was dus een schitterende tegenstander voor een laatste enkelwedstrijd, hier in Melbourne. Gelukkig is het niet mijn allerlaatste wedstrijd, er komen nog toernooien. Mijn mama was er normaal gezien bij geweest, maar ze liep vorige maand een coronabesmetting op en we wilden geen risico’s lopen.”

 

 ©  AP

En toen vloeiden er een paar tranen over haar wang. “Zonder de coronacrisis denk ik dat 2020 mijn laatste jaar zou zijn geweest. Op dat moment had ik niet echt plezier meer op het veld. Vier maanden thuis zitten, bijna drie maanden geen racket aanraken… Het deed me goed. Het heeft me waarschijnlijk mentaal nieuw leven ingeblazen. Het is jammer dat ik begin 2021 geblesseerd ben geraakt, waardoor ik een hele tijd niet meer heb kunnen spelen. Maar met het karakter dat ik heb, was het duidelijk dat ik mijn carrière niet wilde beëindigen door een blessure”.

LEES OOK. AUSTRALIAN OPEN. Van Uytvanck neemt eerste horde, Nadal op een drafje door en winnende Osaka raakt… de umpire

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten