Gaslek vlakbij station Brussel-Noord gedicht, perimeter opgeheven

© Belga

Het gaslek dat maandagvoormiddag ontstaan was op de Simon Bolivarlaan in Schaarbeek, vlakbij het station Brussel-Noord, is sinds kort na 13.00 uur gedicht. Dat meldt de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). De veiligheidszone die was ingesteld, is opgeheven en het verkeer in de omgeving kan opnieuw normaal door.

Bron: BELGA

Het gaslek was rond 11.00 uur ontstaan op een bouwwerf aan de Simon Bolivarlaan. Omwille van het lek werd een ruime veiligheidszone ingesteld, waardoor verschillende tramlijnen van de MIVB onderbroken werden en een aantal buslijnen van De Lijn omgeleid werden. Het station Brussel Noord werd ook een tijdlang ontruimd.

Omstreeks 12.30 uur werden drie toegangen tot het station aan de kant van de Aarschotstraat heropend, evenals de ingang ter hoogte van de helling van het Noordplein, weliswaar enkel voor mensen die een trein moesten halen.

Op dat moment werden ook de loketten in het station heropend. Het treinverkeer werd aan het eind van de ochtend enkele minuten onderbroken, maar kon snel worden hervat. Sommige lijnen liepen daardoor vertraging op, maar die vertragingen zouden aan het eind van de dag voor de spits opgelost zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten