Tieners bedreigen jongen (15) met pistool en beroven hem: “Daders gevat na achtervolging”

Eén van de verdachten werd opgepakt op de Sint-Amandsesteenweg nadat hij van de bromfiets, bestuurd door zijn kompaan, was gesprongen. 

Eén van de verdachten werd opgepakt op de Sint-Amandsesteenweg nadat hij van de bromfiets, bestuurd door zijn kompaan, was gesprongen. ©  Theo Derkinderen

Mariekerke -

De lokale politie Klein-Brabant heeft het voorbije weekend twee jongeren van 17 opgepakt na een achtervolging. De twee worden ervan verdacht dat ze een 15-jarige met een pistool hadden bedreigd en zijn smartphone hadden gestolen.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich zaterdagavond af. Een 15-jarige jongeman werd er in de Omgangstraat in Mariekerke (Bornem) overvallen door twee kerels die een bivakmuts droegen. Ze dwongen hem om mee te komen naar de afgelegen parking van een oud café. “Daar werd hij bedreigd met een pistool en kreeg een klap tegen het hoofd. De tiener werd gedwongen om op zijn knieën te gaan zitten”, zegt Elke Wauters van de lokale politie Klein-Brabant. “Het slachtoffer moest zijn smartphone afgeven. Nadien sloegen de twee verdachten op de vlucht met een bromfiets. Ze vluchtten via de Scheldedijk weg.”

De politie startte een onmiddellijk met een zoekactie. “Niet alleen onze interventieploegen werden daarvoor ingezet maar ook de ploegen die op dat ogenblik bezig waren met een Wodca-actie in Klein-Brabant.”

Achtervolging

De twee boeven vluchtten weg richting Bornem en een tijdje later werden de twee opgemerkt op de Puursesteenweg. “Bij het zien van de politie, probeerden ze weg te vluchten. De achtervolging werd ingezet en in de Kloosterstraat werd gepoogd om de bromfiets klem te rijden. Daarop sprong de passagier van de bromfiets en vluchtte te voet weg. Opnieuw startte er een achtervolging en uiteindelijk kon de verdachte op de Sint-Amandsesteenweg worden gearresteerd.”

De bestuurder van de bromfiets kon nog een tijdje uit handen van de politie blijven, hij vluchtte via een steegje weg. Daar stonden houten paaltjes waardoor de politieploegen hun achtervolging moesten staken. Heel snel kwamen ze wel te weten wie de verdachte was en kon hij thuis worden opgepakt.

De twee verdachten zijn allebei 17 jaar oud. Ze werden verhoord en voorgeleid bij de jeugdrechter. Die besliste om het duo in een jeugdinstelling te laten onderbrengen. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten