Bruinvis die aanspoelde op strand en opgevangen werd dan toch overleden: “We hebben alles gedaan wat we konden”

Koksijde/Brugge -

De bruinvis die zondagmorgen aanspoelde op het strand van Koksijde is helaas overleden. Het dier werd opgevangen in een speciaal bassin in het Boudewijn Seapark, maar haalde het niet. “We hebben alles gedaan wat we konden om het goed te verzorgen”, zegt dierenarts Piet De Laender.

Tim Lescrauwaet

Het dier lag zondagmorgen omstreeks 9 uur te spartelen in de branding in Koksijde. De brandweer en enkele specialisten kwamen ter plaatse om de bruinvis op te halen. Hem terug in zee helpen had geen zin, want het dier was daarvoor veel te ziek. De bruinvis werd daarom naar het Boudewijn Seapark in Brugge gebracht. Daar werd hij opgevangen in een bassin en verzorgd.

Maar het dier was uiteindelijk te verzwakt en is daar gestorven. “We hebben geprobeerd om hem een waardige opvang te geven”, zegt dierenarts Piet De Laender. “Hij kreeg alle kansen en begeleiding, maar heeft het helaas niet gehaald. Het was sowieso een zwak dier, vol oude letsels. We wisten dus dat het lastig zou worden. Morgenochtend (dinsdagochtend, red.) is er een autopsie en dan zullen we precies weten waar hij aan overleden is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten