Geseinde motorrijder met rijverbod tot einde van het jaar legt positieve speekseltest af

 

De Antwerpse politie heeft zondag een motorrijder aan de kant gezet tijdens een verkeerscontrole op de Bredabaan in Merksem. De man kon door een lopend rijverbod geen rijbewijs voorleggen en legde bovendien een positieve speekseltest af.

“Nazicht in de databanken verklaarde waarom de motorrijder geen rijbewijs kon voorleggen. Dat lag op de rechtbank omdat hij al een rijverbod tot eind 2022 had lopen. Er wachtte ook nog een bijkomend rijverbod waarvoor de man geseind stond”, zegt de politie. De man legde ook een positieve speekseltest af. Zijn motor werd geïmmobiliseerd en opgehaald door de takeldienst.

Tijdens de verkeerscontrole op de Bredabaan betrapte de verkeerspolitie trouwens 436 voertuigen die te snel reden. “Dat is 21% van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was die van 88 km/u waar een limiet van 50 geldt”, aldus de politie nog. “32 hardrijders zijn door de motards uit het verkeer gehaald. Een van hen reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is voor zes uur ingehouden.”

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten