Sluikstorters op heterdaad betrapt bij controles in Merksem en op de Luchtbal

 

Het wijkteam van Merksem en Luchtbal van de Antwerpse politie heeft afgelopen weekend twee sluikstorters op heterdaad kunnen betrappen. Ze kunnen zich aan een GAS-boete verwachten. In elf andere gevallen doorzocht de politie het afval om de sluikstorters te kunnen identificeren.

Het wijkteam van Merksem en Luchtbal was het hele weekend op de been om toezicht te houden in de wijk. “De inspecteurs stelden vijftien GAS-boetes op voor parkeerovertredingen. Elf bestuurders kregen een onmiddellijke inning voorgesteld omdat ze een verkeersbord of een verkeerslicht negeerden”, zegt de politie.

Zes bestuurders werden gewaarschuwd omdat de verlichting van het voertuig defect was. De politie stelde verder maar liefst 21 keer vast dat personen rondreden met een vervallen technische keuring. In een winkel in de Santiagostraat stelde de politie dan weer verschillende inbreuken vast. De uitbater had onder meer geen openingsuren of rookverbod uitgehangen.

Bij een controle tegen overlast kon het wijkteam Junostraat van de politie zondag dan weer een mes in beslag nemen. De politie stelde 22 GAS-pv’s op voor foutparkeerders en beboette tijdens de actie een roodrijder en een bellende bestuurder. Een motorfiets die niet verzekerd was, is in beslag genomen en getakeld. Bij de actie kreeg het wijkteam bijstand van de mobiele eenheid.

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten