Celstraffen tot vier jaar geëist voor vecht- en steekpartij op het Kiel

 

 ©  BELGA

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich maandag gebogen over een vecht -en steekpartij op het Kiel. Het openbaar ministerie vorderde vier jaar cel voor Salman I. (26), die iemand aan de hals verwond had met een mes en vervolgd wordt voor poging tot doodslag. Voor Shokhim K., die enkel slagen had uitgedeeld, werd een jaar cel en 800 euro boete geëist.

Bron: BELGA

De politie werd op 20 augustus 2020 naar het Kiel gestuurd voor een vecht- en steekpartij vlak voor de woning van de beklaagden. De drie slachtoffers verklaarden dat ze voorbij waren gewandeld en dat er een discussie met de bewoners was ontstaan. Salman I., Shokhim K. en een minderjarige hadden hen aangevallen. Ze kregen vuistslagen en werden geschopt. Salman I. had ook meermaals uitgehaald met een mes, waardoor een van de slachtoffers een snijwonde in de hals opliep. Na de aanval waren de bewoners weer naar binnen gegaan.

De politie pakte het trio op en trof in de woning naast de lavabo een afgewassen mes aan. De minderjarige vertelde dat ze binnen een spelletje aan het spelen waren. Toen ze buiten lawaai hoorden, gingen ze naar het raam en werden ze door de latere slachtoffers uitgedaagd. Ze waren naar buiten gelopen, waar een discussie was uitgemond in een vechtpartij.

Wodka Red Bull

Shokhim K. gaf toe dat hij slagen had uitgedeeld. Salman I. zei eerst dat hij niets gedaan had. Daarna verklaarde hij zich niets meer te kunnen herinneren, omdat hij te veel Wodka Red Bull gedronken had. Nog later bekende hij een mes te hebben vastgehad, maar hij had het niet gebruikt. Het had alleen maar gediend om mee te dreigen.

De procureur vond het bewezen dat hij de intentie had om te doden, gelet op de gerichte steken naar de hals. “Het is alleen door het verzet van het slachtoffer en het alcoholverbruik van de beklaagde dat de verwondingen niet meer ernstig zijn.”

De verdediging van Salman I. pleitte schuldig aan het toebrengen van slagen, maar vroeg de vrijspraak voor poging tot doodslag. “Op camerabeelden van de feiten is te zien hoe hij het mes op een aarzelende manier gebruikt. Hij bracht een oppervlakkige snijwonde toe, van een intentie om te doden is absoluut geen sprake. Hij weet niet hoe dit kon gebeuren en was geschokt door zijn eigen gedrag”, pleitte meester Falke Van der Schueren, die een autonome probatiestraf vroeg. Shokhim K. liet verstek gaan op het proces.

Het vonnis volgt op 14 februari. jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten