Reuskenstrommel op Vinçotteplein kan eindelijk bespeeld worden


 

 © evw

Borgerhout -

Afgelopen weekend werd op het Vinçotteplein de Reuskenstrommel opengesteld. Daarmee koos het district Borgerhout niet voor een doorsnee speeltuig maar voor een bespeelbaar kunstwerk dat eerst een lang traject langs allerlei tests en keuringen moest afleggen.

Het district wilde een kunstzinnige ingreep in de openbare ruimte realiseren, maar wel eentje die de buurt samenbrengt en met een knipoog naar de geschiedenis van Borgerhout. Er werd een opdracht uitgeschreven en de Reuskenstrommel werd het winnende ontwerp. 

De ‘Reuskenstrommel’ is geïnspireerd op zowel het reuzenverhaal als de reuzenstoet van Borgerhout. Kinderen kunnen erop klauteren, glijden en balanceren.

Op de zijkant van de trommel staan de vier Borgerhoutse reuskens afgebeeld. De grootte van de trommel verwijst naar de reuzen zelf. De trommel als muziekinstrument verwijst naar het uitbundig feesten tijdens de eeuwenoude reuzenstoet. De trommel is bovendien beschilderd in de kleuren van de vlag van Borgerhout: wit, groen en rood.

“De buurt kijkt al lang uit naar de beloofde speelkunst op het Vinçotteplein. Het lange wachten wordt nu beloond. Naast een voetbalveld, en een heus bos vind je op het plein nu ook een reuzeleuke trommel”, aldus districtsburgemeester Marij Preneel (Groen).


 

 © District Borgerhout

evw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten