Minderjarige bedreigt meisje met mes en verschanst zich in woning, maar getuige leidt politie naar zijn huis

Brugge/Assebroek -

De politie was maandagmiddag in groten getale aanwezig in de Evert Van ’t Padstraat in Assebroek (Brugge). Daar had een minderjarige jongeman zich namelijk verschanst nadat hij even voordien een meisje met een mes had bedreigd. Hij gaf zich uiteindelijk zonder geweld over.

Tim Lescrauwaet

Een indrukwekkende politiemacht vatte dinsdagmiddag rond 16 uur post in de Evert Van ’t Padstraat in Assebroek, een deelgemeente van Brugge. Zij waren namelijk opgetrommeld voor een gewapende jongeman die zich daar in een woning verschanste.

Even werd overwogen om de speciale eenheden op te trommelen en het COBRA-team van de Brugse politie in te schakelen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. De minderjarige jongeman gaf zich zelf geweldloos aan de politie over. Hij werd in de boeien geslagen en meegenomen voor verhoor.

Mogelijk ex-vriendin

De bal ging ’s middags aan het rollen. Toen bedreigde de jongeman een meisje met een mes. Dat gebeurde aan het Lukoil-tankstation in de Baron Ruzettelaan. Een alerte getuige zag het gebeuren en slaagde er in om de dader te achtervolgen.

“Ik stond te wachten om met mijn brommer te tanken”, zegt Thierry Van Eyck (40) uit Brugge. “De uitbaatster van het tankstation kwam buiten gelopen en riep dat ik die fietser moest tegenhouden. Hij stak volgens haar een meisje neer. Dus ik ben meteen achter hem gereden.”

Thierry kon de jonge fietser bij houden en probeerde hem klem te rijden. De twee kwamen meermaals in botsing. “Hij reed een paar keer tegen mijn brommer. Ik zei dat hij moest stoppen, maar dat deed hij niet. Hij zei dat hij problemen had op school en bleef wegvluchten. Op een bepaald moment kwam het tot een schermutseling, maar hij kon zich losrukken. Hij vluchtte te voet verder en hij was sneller dan ik”, vertelt Thierry.

Die kon de tiener wel nog voldoende volgen en zag hij hij een woning in de Evert Van ’t Padstraat in Assebroek in vluchtte. Dat bleek nadien het huis te zijn waar de jongeman woont. Thierry verwittigde de politie en kon hen de exacte locatie doorgeven.

“Wij werden verwittigd en hebben meteen verschillende patrouilles ter plaatse gestuurd”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “De straat werd veiligheidshalve ook afgesloten.” De jonge verdachte wou de toegesnelde agenten aanvankelijk niet binnen laten. Daarom werd even gedacht aan opschalen. Maar na een ronde onderhandelen bleek dat al niet meer nodig. De verdachte gaf zich spontaan aan de agenten over en gebruikte daarbij geen geweld.

Het parket zal de zaak opvolgen. De jonge verdachte werd verhoord. Omdat de verdachte nog minderjarig is, zal het parket verder niet communiceren in de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten