Twee zakken cannabis gevonden in auto van jongemannen uit Heusden-Zolder

 

 ©  RDR

Oudsbergen -

Twee jongemannen uit Heusden-Zolder zijn zaterdag in de boeien geslagen bij een controle in Oudsbergen. In hun auto vonden de agenten twee zakken cannabis. De bestuurder - die een voorlopig rijbewijs had - bleek ook nog eens onder invloed van drugs te zijn.

De lokale politie Carma controleerde zaterdag tussen 15 en 21 uur op drie locaties in Genk, Oudsbergen en Houthalen-Helchteren. Achter het stuur van de auto waarin de drugs werd gevonden, zat een 19-jarige jongeman. Hij legde een positieve speekseltest af. Zijn voorlopig rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken en de auto werd in beslag genomen. Hij en zijn minderjarige passagier verbleven een nacht in de cel. Zondag mochten ze na verhoor beschikken.

Bij de controles testte nog een bestuurder positief op drugs. Ook hij is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Er werden bij de controles van zaterdag nog 19 andere overtredingen vastgesteld, gaande van het niet dragen van de gordel, gsm’en tijdens het rijden tot het niet correct gebruiken van een kinderzitje.

Drugs

Zondagavond werd er nog in Genk gecontroleerd. Opnieuw legden twee bestuurders een positief drugstest af. Zij leverden hun rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen. Het rijbewijs van een dronken bestuurder werd voor 6 uren ingehouden. Twee voertuigen werden getakeld omdat ze niet verzekerd waren. Ook bij deze controles werd een 20-tal andere overtredingen genoteerd. mm,rdr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten