Kasteelmoord wordt tv-serie: VTM haalt betrokkenen en journalisten voor de camera

 

True crime, het is al even het nieuwe goud in televisieland. Nu springt ook VTM op de kar, met een vierdelige reeks over de Kasteelmoord. De docuserie belandt na de eerste uitzending ook meteen op Streamz.

Tien jaar geleden is het dat kasteelheer Stijn Saelens werd vermoord. Al snel groeide het hallucinante verhaal uit tot een van de meest spraakmakende moordzaken in ons land. Saelens’ schoonvader André Gyselbrecht, de gekende en geliefde huisarts uit de buurt, bleek uiteindelijk de spil. Al blijven ook na het onderzoek en het proces nog veel vragen onbeantwoord.

In de true crime-reeks wordt de zaak gereconstrueerd aan de hand van betrokkenen en verslaggevers die ze vanop de eerste rij volgden. Naast advocaten Walter Damen en Kris Vincke nemen ook VTM-reporter Faroek Özgünes en onze eigen misdaadjournalist Cedric Lagast het woord.

De Kasteelmoord is vanaf volgende week vier weken maandagen op rij te zien bij VTM. Na afloop van de eerste aflevering is de volledige reeks ook integraal te bekijken op Streamz.

LEES OOK. Kasteelmoord: André Gyselbrecht krijgt 27 jaar celstraf voor de moord op Stijn Saelens, ook andere beklaagden strenge straffen

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook