Lokale mistbanken en temperaturen tot 7 graden

Themabeeld ©  BELGA

Het blijft dinsdag droog met eerst overal veel lage wolken en plaatselijke mistbanken, die vooral over het westen, het noordwesten en in de Ardennen dicht en hardnekkig kunnen zijn. In de loop van de namiddag verschijnen er plaatselijke opklaringen met de grootste kans op zon over de zuidelijke landshelft. We halen maxima van 2 tot 7 graden bij een zwakke wind, zegt het KMI, dat weer waarschuwt voor CO-intoxicatie.

jvhBron: BELGA

De weersverwachtingen voor dinsdag. ©  KMI

Dinsdagavond en -nacht hangen er nog lokale lage wolken, maar in meerdere streken zijn de opklaringen breed. Plaatselijk is er nog kans op aanvriezende mistbanken. Door de opklaringen is het kouder dan de voorgaande nachten met meestal minima tussen +2 en -4 graden. De zwakke en geleidelijk soms matige zuidoostenwind ruimt naar zuidelijke richtingen.

Woensdagochtend is er kans op lokale (aanvriezende) mistbanken. Overdag blijft het overal zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag bereikt een regenzone ons land vanaf de kust en verwacht het KMI wat lichte regen. Tegen het einde van de dag kan er ook wat lichte winterse neerslag vallen in de Ardennen. In de loop van de avond wordt de neerslag zelfs iets intenser over het reliëf. We halen maxima van 0 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. 

Donderdag is het wisselend bewolkt met buien. In de Ardennen vallen er sneeuwbuien, maar ook elders kan de neerslag soms een winters karakter aannemen, vooral dan ‘s ochtends en ‘s avonds. De maxima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +5 graden aan zee bij een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind.

Aangeboden door onze partners