Raf Simons verrast op catwalk: Jeff Goldblum en Kyle MacLachlan showen Prada collectie

 ©  AFP

Surprise, surprise. Niet alleen de collectie van Prada gooide zondag hoge ogen tijdens de fashion week in Milaan, er werd vooral gesproken over de verrassende modellen die de kleren van onze Raf Simons droegen. Hollywoodsterren Jeff Goldblum en Kyle MacLachlan waren ingehuurd om de nieuwe herst- en wintercollectie te showen op een futuristische catwalk.

(cdh)

Stijlvol paradeerden Jeff Goldblum en Twin Peaks-icoon Kyle MacLachlan op de catwalk. Samen met nog een handvol andere collega’s, onder wie Asa Butterfield (Sex Education), Ashton Sanders (Moonlight) en Thomas Brodie-Sangster (The Queen’s Gambit).

En net als in sciencefictionprent The Fly, waarin Goldblum beetje bij beetje verandert in een vlieg, oogde de Amerikaanse acteur futuristisch op de catwalk van Prada. Met een lange zwarte trenchcoat, hoge epauletten en accenten van schapenwol rond de mouwen.

Jeff Goldblum ©  AP

Asa Butterfield ©  AFP

Kyle MacLachlan. ©  AFP

De cameo’s waren in ieder geval een lichtpuntje in een modeweek die volledig gedomineerd wordt door corona. Verschillende labels, waaronder Armani, cancelden hun modeshow in Milaan omwille van de stijgende coronacijfers. Afgelopen week noteerde Italië het hoogste dagrecord sinds de start van de pandemie, met 220.000 bevestigde besmettingen.

Maar Prada deed wat het gepland had in het Fondazione Prada-complex. Het Italiaanse modehuis toonde haar nieuwste mannencollectie herfst/winter 2022. Ontworpen door creatief directeuren Miuccia Prada en Raf Simons. Hun minimalistische blazers, getailleerde trenchcoats en schoenen met vierkanten punten moeten, zo zeggen ze zelf, de garderobe van de werkende man uitmaken.

Raf Simons en Miuccia Prada, creatief directeuren van het Italiaans modehuis Prada, nemen het applaus na afloop graag in ontvangst ©  AP

Jeff Goldblum is trouwens een grote fan van de Limburgse modeontwerper. Ze werkten eerder al samen, toen Simons nog de collectie van Calvin Klein tekende.

Aangeboden door onze partners