Politie zoekt daders van bijzonder gewelddadige poging tot diefstal in Zaventem

 © Federale politie

De federale politie is op zoek naar de daders van een bijzonder gewelddadige poging tot diefstal in een winkel in Zaventem.

jvhBron: PRpro

De feiten vonden plaats op dinsdag 18 mei 2021 in een winkel in de Vilvoordelaan in Zaventem. Om 11.53 uur komt een dame de winkel binnen, en vraagt inlichtingen over een product. Ze gaat naar buiten, en toont dit product aan haar mededader. Uiteindelijk gaan ze beiden de winkel binnen. De man, verstopt achter een rek, haalt een koevoet uit zijn broek. Op het moment dat ze naar de kassa gaan, haalt hij zijn koevoet boven, en begint hij de uitbater te slaan. Die probeert zich te verdedigen en weg te vluchten, maar wordt tegengehouden door de dader. Vervolgens neemt de vrouw de koevoet, en begint ook zij hiermee hevig in het gezicht te slaan, terwijl de man de uitbater vasthoudt in een wurggreep.

Het bebloede slachtoffer probeert de slagen te ontwijken en zich te verdedigen. Dan neemt de man de koevoet weer vast, en gaat verder met het toedienen van slagen op het zwaargewonde slachtoffer. De gewelddadigheden stoppen pas als een andere vrouw, opgeschrikt door het lawaai, de winkel binnenkomt.

Omschrijving

De man is ongeveer 1,90 meter lang, normaal gebouwd, en heeft een getinte huidskleur. Hij sprak Portugees met een Braziliaans accent. Op het moment van de feiten droeg hij een donker mondmasker, een hoody van het merk Adidas met in grote rode letters ‘ORIGINALS’ op de kap, een lange beige broek, een donkerblauwe jas, en zwarte schoenen. Hij had een zwarte rugzak bij.

De dame is slank gebouwd, en heeft donker haar met gekleurde lokken dat naar achteren is gekamd en samengebonden in een staartje. Haar nagels waren in een donkere kleur gelakt. Zij sprak Frans tegen het slachtoffer, en Portugees tegen haar mededader. Op het moment van de feiten droeg zij een blauw mondmasker, een kakigroene jas in camouflagemotief met een kap waarvan de binnenzijde rood/roze van kleur is, daaronder een pull met een afbeelding van Mickey Mouse, en sneakers in wit en rood.

Herkent u deze personen of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu. U kan ook getuigen op het gratis nummer 0800 30 30 0.

 

 ©  Federale politie

 

 ©  Federale politie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten