Witloof moet ademen: zo blijft je witloof wit én houd je de stronken langer knapperig vers

Witloof. — © Shutterstock
Het witte goud wordt witloof wel eens genoemd. Om de delicate smaak en crunch goed te bewaren, hou je best rekening met deze tips.
1. De groentelade van de koelkast is de beste plek om witloof te bewaren. Zo blijven de stronkjes makkelijk een week lekker.
2. Laat het witloof niet in een afgesloten plastic zakje zitten, maar laat het ademen. Kies voor een open papieren zak of voor plastic met gaatjes.
3. Let op met licht, want witloof verkleurt snel. Als je het buiten de koelkast zou bewaren, dek je het best af. Buiten de koelkast eet je het liefst binnen de dag op.
Video
Meer Lifestyle
Acht maanden na scheiding is Ruben Van Gucht weer getrouwd: “Tussen het officiële en emotionele einde van een relatie zit een groot verschil”
Sportanker Ruben Van Gucht in alle stilte getrouwd met hoogspringster Blanka Vlašić, én koppel kondigt meteen zwangerschap aan
Nathalie Meskens bezingt op debuutsingle liefde voor haar lief: “Over hoe hij mij op één avond veroverde. En ik strontverliefd werd”
ROYALS. Charlene van Monaco aan de betere hand en Meghan Markle laat haar moederhart spreken in Uvalde
Nathalie Meskens op de biechtstoel na release van debuutsingle: “Da’s erg, ik weet het, maar ik probeer eraan te werken”