Igor De Camargo verruilt KV Mechelen voor 1B-club RWDM: “We nemen afscheid van een gentleman”

 ©  RWDM

thst, digeBron: BELGA

Na Sheldon Bateau (Samsunspor) en Joachim Van Damme (Standard) zoekt ook Igor De Camargo deze winter andere oorden op. De 38-jarige spits trekt voor een half seizoen naar RWDM, dat het lopende contract bij KV Mechelen overneemt.

De Brusselse club toonde afgelopen zomer al interesse voor De Camargo maar beschikte toen niet over de financiële slagkracht om hem binnen te halen. Na de overname door de Amerikaanse investeerder John Textor zijn die middelen er wel en waagt RWDM dus opnieuw zijn kans. De Brusselaars nemen het contract van De Camargo, dat nog een half jaar liep bij KV, over. Zelf zag De Camargo een overstap naar het Edmond Machtensstadion wel zitten. Bij KV Mechelen zou hij in de tweede seizoenshelft nog weinig aan spelen zijn toegekomen. Zowel seizoensrevelatie Hugo Cuypers als huurling Ferdy Druijf staan boven hem in de pikorde van spitsen onder Wouter Vrancken. Dinsdag werd de transfer afgerond.

Bovendien is er ook het emotionele aspect. De Camargo kreeg diep in de herfst van zijn actieve loopbaan de kans om terug te keren naar de club waar hij de basis heeft gelegd van een lange en succesvolle carrière. Als prille twintiger kende hij tussen 2005 en 2006 een productieve passage (14 goals in 28 wedstrijden) bij het toenmalige FC Brussels, waarna hij werd opgepikt door Standard, twee titels won met de Rouches en het zelfs tot Rode Duivel schopte.

Bij KV Mechelen was De Camargo bezig aan de laatste maanden van zijn (laatste) contract, het afscheid is dus al vroeger gekomen. In de voorbije 3,5 seizoenen was De Camargo goed voor 38 doelpunten in 109 wedstrijden voor KV. Dit seizoen kwam hij minder aan spelen toe en vond hij slechts twee keer de weg naar het doel, telkens in de beker. Bij RWDM ziet De Camargo de kans om zijn carrière toch nog met de nodige glans te beëindigen. De club staat derde in 1B en maakt dus nog een goede kans op de barrages voor promotie naar 1A. Na dit seizoen was De Camargo van plan om zijn schoenen definitief aan de haak te hangen en een sabbatjaar in te lassen in zijn thuisland Brazilië. Afwachten of zijn oude Brusselse liefde hem eventueel toch nog op andere gedachten kan brengen.

 ©  BELGA

Braziliaanse link

Hoe dan ook zal de Braziliaanse link die John Textor heeft, de keuze van De Camargo voor RWDM vergemakkelijkt hebben. De Amerikaanse miljonair, die ook mede-eigenaar is van het Engelse Crystal Palace en momenteel interesse toont in Portugese topclub Benfica, kocht recent nog Botafogo, een club met naam en faam in Brazilië. Dat biedt voor De Camargo toekomstperspectieven in de voetbalwereld, indien hij terugkeert naar zijn thuisland. Textor zou namelijk een wereldwijd voetbalnetwerk willen uitbouwen. De 56-jarige zakenman zou niet zomaar de zoveelste rijke investeerder in het voetbal zijn, maar ook een liefde voor de sport hebben. Hij richtte bijvoorbeeld in 2008 al een voetbalschool op in Florida en vindt een goede verstandhouding met de fans de basis van een sterke voetbalclub.

 ©  Belga

“DNA van Molenbeek”

Thierry Dailly, de voorzitter van RWDM, is alvast zeer tevreden met de komst van De Camargo: “Het was voor mij een evidentie om Igor terug naar de tempel te halen. Deze zomer waren er reeds contacten maar uiteindelijk is dit niet kunnen doorgaan. In dit stadion heeft hij zijn succesvolle carrière gelanceerd en behoort tot grootste doelpuntenmakers van de club in de laatste jaren. Dit ligt in lijn met de ambitie van de club om belangrijke spelers binnen te halen die het DNA van Molenbeek in hen hebben.”

Bij KV Mechelen zal De Camargo gemist worden. De Camargo speelde op sportief vlak een grote rol in de successen van de afgelopen jaren, maar liet ook als mens een diep indruk na. “De manier waarop De Camargo zijn ervaring doorgaf, altijd wilde winnen en zich ontfermde over de jonge spelers in de kern, maakten van zijn passage bij KV Mechelen een succes. Igor zorgde mee voor de titel in 1B, bekerwinst en twee maal een zesde plaats in eerste klasse”, staat te lezen op de website van Malinwa.

“Uit respect voor de speler en zijn verwezenlijkingen bij de club wilden we meewerken aan een transfer wanneer de vraag van Igor kwam. We nemen afscheid van een gentleman die we oprecht zullen missen”, luiden de mooie woorden. Een afscheid in stijl zal voor in de toekomst zijn. “We wensen hem ontzettend veel succes. Een groot afscheid voor een vol stadion kan jammer genoeg niet, maar van uitstel komt geen afstel.”

Aangeboden door onze partners