Stad pakt uit met nieuwe huisstijl en wil zich nog meer op de kaart zetten

De burgemeester en enkele leden van het schepencollege tonen het nieuwe logo. Het voertuig achter hen is al aangepast. © Ronny van den Ackerveken

Hoogstraten -

Het stadsbestuur heeft dinsdag een nieuwe huisstijl met bijhorend logo en slogan voorgesteld. Die kwamen er na een bevraging bij inwoners en ondernemers. Met de baseline Hoogstraten hoogst hartelijk heeft het schepencollege de ambitie om meer bezoekers aan te trekken en het ondernemersklimaat te versterken.

Ronny van den Ackerveken

Het vorige logo met de zes rode bolletjes verdwijnt na dertien jaar. In de plaats komt een huisstijl waarin de locatiepijl van Google Maps gebruikt wordt. In de naam van de stad staat de pijl op de plaats van de tweede o. “We wilden geen te grote stijlbreuk doen”, zegt schepen van Ondernemen en Citymarketing Katrien Brosens (Hoogstraten Leeft). “In de slogan Hoogstraten hoogst hartelijk, drie woorden die beginnen met de letter h, verwijst hoogst naar de ambitie die we tonen. Het woord hartelijk kan in functie van de troeven voor elke doelgroep aangepast worden naar natuurlijk, ondernemend of inspirerend.”

Bij de nieuwe huisstijl hoort ook een citymarketingplan. “We hebben samen met inwoners en ondernemers de denkoefening gemaakt hoe Hoogstraten zich kan onderscheiden van andere gemeenten. De bedoeling is om de trots onder de inwoners te vergroten en het ondernemersklimaat te versterken. We willen meer bezoekers aantrekken en inzetten op verblijfstoerisme. Elk jaar komt er een promotiecampagne om Hoogstraten in de kijker te zetten. In een nieuw filmpje vertellen inwoners en ondernemers wat Hoogstraten voor hen bijzonder maakt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ambassadeurs

Op de banners en digitale infoborden in Hoogstraten en elke deelgemeente komt de nieuwe huisstijl prominent in beeld. Ook op een van de elektrische wagens van de stad prijkt het nieuwe logo. “Het plan is om Hoogstraten een meer zichtbare merkidentiteit te geven”, zegt schepen van Toerisme Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). “Dat doen we met een netwerk van ambassadeurs die de fierheid van Hoogstraten mee uitdragen. De website van Visit Hoogstraten is in een nieuw kleedje gestoken.”

Een plaatselijke bakker maakte een taart met het nieuwe logo. © ram

Over drie jaar wil het stadsbestuur via het citymarketingplan in de top tien staan van toeristische bestemmingen in de provincie Antwerpen. Andere ambities zijn een groei van het aantal overnachtingen met 15%, het bereik op sociale media vergroten en 5% meer startende ondernemingen.

Aangeboden door onze partners