Afdeling Fietsersbond in oprichting


 
Rumst -

Als het van enkele initiatiefnemers afhangt start eerstdaags ook in Rumst een afdeling van de Fietsersbond. Geïnteresseerden mogen zich melden om op lokaal niveau mee te ijveren naar een fietsvriendelijke omgeving voor iedereen.

 

Enkele enthousiastelingen hebben het initiatief genomen om ook in Rumst een afdeling van de Fietsersbond op te richten. Het is hun bedoeling om zich met hun organisatie te buigen over problemen die fietsers in zowel Rumst als Terhagen en Reet ondervinden.

“Vorige week reeds hebben we met een vijftal mensen een eerste keer online vergaderd”, zegt plaatselijk woordvoerder Dirk Adriaensens. “Ook Thijs, een medewerker van de overkoepelende Fietsersbond, vergaderde mee. Het is onze bedoeling om eind maart van dit jaar effectief van start te gaan.”

Een eerste officiële samenkomst kan voor hen hopelijk fysiek doorgaan op donderdag 31 maart in het gemeentehuis aan het Koningin Astridplein in Reet. Dat zou dan ook de effectieve start van Fietsersbond Rumst betekenen. Ondertussen hopen ze op nog meer gelijk gestemde zielen die mee willen denken om tot een mooi en vooral veilig fietspadennet in de gemeente te komen.  (jw)

rumst@fietsersbond.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten