Brechtse foto in Verenigde Staten uitgeroepen als beste van België

Met deze foto wint Sven Van Roy de inzending van Team Belgium op de World Photographic Cup.  

Met deze foto wint Sven Van Roy de inzending van Team Belgium op de World Photographic Cup.  © RR

Brecht -

De beste Belgische foto op de World Photographic Cup is van de hand van de Brechtse fotograaf Sven Van Roy. Maandagnacht vond in de Verenigde Staten de verkiezing plaats. Zijn foto dingt ook nog mee in de top tien van de categorie commercial. Op 28 maart wordt in Rome de winnaar bekendgemaakt.

Brechtse fotograaf maakt deel uit van Team Belgium 2022 voor deze prestigieuze fotowedstrijd. Die bevat zes categorieën. Elk land mag met in totaal achttien foto’s deelnemen aan de World Photographic Cup.

Op de foto’s van Van Roy is de auto het fotomodel in een filmisch decor. De technieken die hij gebruikt, zijn door hem zelf ontwikkeld en dus heel nieuw. Dat is de internationale jury duidelijk niet ontgaan.

Fotograaf Sven Van Roy zond twee foto’s voor de WPC: ‘Area 51’ en ‘Vortex’. De foto die hij vast heeft, is de winnende foto.

Fotograaf Sven Van Roy zond twee foto’s voor de WPC: ‘Area 51’ en ‘Vortex’. De foto die hij vast heeft, is de winnende foto. © Elke Lamens

Met zijn foto Vortex won de Brechtse fotograaf de Best of Nations-award. Hij is zelf helemaal overdonderd. “Dit had ik totaal niet zien aankomen.” Vorig jaar nam hij voor het eerst deel aan deze wereldbeker voor fotografen met twee foto’s, Black Bullet en Thunderbird. Deze werden al meteen geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen. “Die erkenning had ik niet verwacht. Ik hoopte dit jaar opnieuw geselecteerd te worden, maar die prijs in de Best of Nations is onwezenlijk.”

Top tien

De selectie vorig jaar zette Sven Van Roy al aan om op deze ingeslagen weg verder te gaan. “Deze overwinning is opnieuw een stevige bevestiging om hiermee verder te doen en nieuwe projecten te maken”, bekent hij.

De foto van Sven Van Roy scoort ook erg goed in de top tien van beste foto’s wereldwijd in de categorie commercial.

De foto van Sven Van Roy scoort ook erg goed in de top tien van beste foto’s wereldwijd in de categorie commercial. © RR

De foto Vortex is daarnaast ook nog eens geselecteerd in de top tien van beste foto’s wereldwijd in de categorie commercial. Hiermee maakt Team Belgium zelfs kans om de World Photographic Cup te winnen. “Een internationale jury bepaalt per categorie welke de tien beste foto’s zijn. Het land met de meeste medailles, foto’s in de top drie, wint”, legt Van Roy uit.

Die winnaar wordt op 28 maart in Rome op de WPC Awards Ceremony bekendgemaakt.

Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Brecht