Leerlingen van ’t Hinkelpad mogen al dromen van nieuwe school

 © Areal Architecten

Bornem -

De GO! freinetschool ’t Hinkelpad op de Sint-Amandsesteenweg in Bornem plant volgend jaar grote bouwwerken. Op de huidige speelplaats van de school komt een groot en modern schoolgebouw. In de loop van 2023 wordt het kleuterblok afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe speelplaats.

Guy Delforge

“We zijn heel blij dat we nu werk kunnen maken van de nieuwbouw”, zegt directeur Elien Ooms. “Bedoeling is dat tijdens de grote vakantie de voorbereidingen starten zodat begin volgend schooljaar de echte bouwwerken kunnen beginnen en we de nieuwe school in september 2023 in gebruik kunnen nemen. We hebben nu zowat tweehonderd kleuters en scholieren en daar is het huidige gebouw eigenlijk te klein voor.”

“Dat we nog genoeg ruimte hebben, is te danken aan ons enthousiaste team. Zij hebben het leraarslokaal opgeofferd om er een klas van te maken”, legt de directeur uit. “Dus ook voor het team is het nieuwe gebouw meer dan welkom. De nieuwe school biedt ons heel veel mogelijkheden en opportuniteiten. Het is niet de bedoeling dat we nog echt gaan groeien, daar is de hele site niet op berekend.”

Elien Ooms (links) en Emely Selleslags op de plek waar de nieuwbouw komt. © Jani Verheyden - GO! scholengroep Rivierenland

Extra verdieping

“Het nieuwe gebouw komt ter vervanging van de kleuterblok en heeft een L-vorm met een extra verdieping. Zo creëren we meer ruimte voor onze huidige en nieuwe leerlingen”, zegt Emely Selleslags, coördinator van ’t Hinkelpad.

“De kleuters krijgen een grote leeromgeving op het gelijkvloers waar ook een secretariaat komt”, voegt Ooms toe. “Op de eerste verdieping komt een grote polyvalente zaal, de leraarskamer en de leerruimte van de eerste graad. Hierdoor krijgen ook de leerlingen en leerkrachten van de tweede en derde graad meer ruimte in ons bestaande gebouw.”

Tribune

“De nieuwbouw heeft als voordeel dat elke klas een eigen ingang krijgt”, zegt Selleslags. “Zo

 © Jani Verheyden - GO! scholengroep Rivierenland

krijgen de kleuters een centrale inkomhal met een echte tribune. Hier kunnen ze bijvoorbeeld genieten van theatervoorstellingen of poppenkast. Voor de jongste kleuters komt er een snoezelruimte en voor de oudere kleuters een bewegingsjungle om de fijne en grove motoriek te oefenen.”

De grote polyvalente ruimte op de eerste verdieping kan gebruikt worden als turnzaal, zodat de leerlingen niet meer naar GO! basisschool De Linde moeten om te turnen. “Dat de nieuwbouw op de speelplaats wordt gebouwd, heeft twee grote voordelen”, vindt de coördinator. “Onze kleuters moeten niet twee keer verhuizen en we moeten geen tijdelijke huisvesting betalen.”

“Pittig schooljaar”

“2022 wordt een pittig schooljaar”, zegt Selleslags. “Er zal veel lawaai zijn en onze leerlingen moeten een jaar op een kleinere oppervlakte spelen, maar we bekijken nu al de mogelijkheden om de periode zo aangenaam mogelijk te maken.”

“We zijn wel heel enthousiast over de enorm fijne samenwerking met alle partners”, zegt Ooms. “Zowel met de mensen van Areal Architecten, aannemer dhulst’, de scholengroep en het GO!. Het is echt fijn samenwerken omdat iedereen openstaat voor suggesties van de anderen, we zijn echt samen aan het denken en dat geeft een heel fijn gevoel.”

www.hinkelpad.be

 © Areal Architecten

Aangeboden door onze partners