Schepenwissel bij CD&V in De Pinte: Laure Reyntjens (29) wordt vervangen Ann Vandenbussche

Laure Reyntjens (rechts) geeft de fakkel door aan Ann Vandenbussche

Laure Reyntjens (rechts) geeft de fakkel door aan Ann Vandenbussche © jdd

De Pinte -

Laure Reyntjens (rechts op de foto) neemt om persoonlijke redenen afscheid van de lokale politiek. Ann Vandenbussche (l) volgt haar op als schepen van Jeugd, Milieu en Duurzaamheid, Communicatie en Participatie en Dorps- en Wijkversterking.

Jos Dekeukeleire

Reyntjens (29) stapte een tiental jaar geleden in de lokale politiek. In 2012 werd ze verkozen als jongste gemeenteraadslid ooit in De Pinte en in 2018 werd ze schepen. Nu stopt ze omdat ze de combinatie van haar job als hulpverlener met haar schepenambt en een privéleven niet langer doenbaar vindt. “Het was een moeilijke keuze maar ik kies ervoor om wat tijd te maken in mijn agenda, hoofd en hart voor mijn dromen naast de politiek”.

Ann Vandenbussche (51) is gemeenteraadslid sinds 2018 en voorzitter van de lokale CD&V afdeling. Als adviseur Jeugd binnen de Vlaamse Overheid, moeder van drie jongvolwassenen en engagementen in onder meer verschillende ouder­raden en de scoutsgroep FOS De Havik is ook voor haar de jeugd en hun ver­wachtingen niet onbekend.

Door deze wissel komt Bert Seynhaeve (27) in de gemeenteraad. Seynhaeve is onder meer bekend van zijn engagementen als hoofdanimator van speelplein Amigos en jeugdtrainer bij JV De Pinte. Hij is ook lid van de Jeugdraad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten