Maandenlang een modderpoel voor de deur: bewoners boos over ‘frustrerende’ heraanleg van hun straat

 

 ©  bst

GENT -

Het geduld van de bewoners van de Schoolkaai, vlakbij de Dampoort, wordt danig op de proef gesteld. Al een half jaar is hun straat een modderpoel. “En nu breken ze af wat ze al aangelegd hadden.”

Bert Staes

“Ik wil echt niet de zoveelste klager zijn, maar dit is tenenkrullend.” Simon Pierens wijst op de werf onder zijn raam in de Schoolkaai. Een aannemer is in de weer met het opnieuw afbreken van een net aangelegd voetpad. Frustrerend voor de bewoners, die al maanden door de werf moeten ploeteren.

“We zijn nu half januari. De straat ligt open sinds begin september en we hebben geen idee hoe lang het nog zo zal zijn”, zegt Simon. “Soms wordt er dagenlang amper gewerkt, en dan worden plots al gebouwde dingen weer afgebroken. We worden elke dag wakker met een nieuwe verrassing.”

De Schoolkaai wordt heraangelegd als een woonerf en kreeg nieuwe rioleringen. Dat is altijd een ingewikkelde klus, maar dit keer strooiden enkele tegenvallers en discussies ook roet in het eten. Zo moet de aannemer van de Stad Gent een wandelpad opnieuw doen, omdat het niet volgens plan is aangelegd.

 

 ©  bst

“Het is niet uitzonderlijk dat er zo’n discussies zijn bij werven”, zegt de verantwoordelijke schepen, Filip Watteeuw. “In de Schoolkaai is er inderdaad vertraging opgelopen, onder meer omdat men onverwachts twee in plaats van één sleuf moet maken voor de riolering.”

De bewoners dienden al klachten in bij de Stad en vragen duidelijkere communicatie, maar voorlopig zit er voor hen weinig anders op dan nog wat meer geduld hebben en de modder blijven opkuisen.

Tegen het einde van januari zou de nieuwe fundering in de Schoolkaai af moeten zijn en moet de straat over een stabiele en droge ondergrond beschikken, zegt Watteeuw. Tegen februari moet het nieuwe wegdek in de straat er liggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent