Huidige concessiehouder mag tot pensioen in sporthal Het Loo blijven

Sporthal Het Loo. 

Sporthal Het Loo. ©  Sylvain Liekens

Ranst -

De gemeenteraad van Ranst heeft unaniem de concessie voor gemeentelijke sporthal Het Loo verlengd tot 30 juni 2024. Normaal liep die nu af, maar het heeft in de huidige onzekere corona-omstandigheden geen zin om die concessie nu in de markt te zetten.

Kristin Matthyssen

Open dicht, open dicht: door de corona-pandemie is van een ‘normaal’ commercieel beheer van de gemeentelijke sporthal geen sprake. Normaal liep de concessie nu af. “Maar de huidige omstandigheden in acht genomen, is het niet het geschikte moment om de concessie in de markt te zetten. De concessionaris is zelf vragende partij voor een verlenging tot 30 juni 2024, omdat hij 1 juli 2024 met pensioen kan”, legt burgemeester Johan De Ryck (N-VA) uit.

Daarnaast bracht een studie over de concessie van de sporthal een aantal zaken naar voor die - vooraleer tot een nieuwe concessie wordt overgegaan - verder onderzocht en eventueel uitgewerkt moeten worden.

Eind juni 2024 is de meest geschikte periode voor het beëindigen van de concessie, omdat de sporthal in normale omstandigheden gesloten is tijdens het zomerseizoen. Hierdoor zou een nieuwe concessionaris de concessie kunnen starten bij het begin van het nieuwe sportseizoen.

De gemeenteraad keurde unaniem goed om de periode dat de huidige concessiehouder sporthal Het Loo mag uitbaten met twee jaar en vier maanden te verlengen. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten