Johan Vanslambrouck keert terug in gemeenteraad voor Vlaams Belang

Johan Vanslambrouck  

Johan Vanslambrouck  ©  Vlaams Belang

Zandhoven -

Raadslid Mieke De Moor (Vlaams Belang) heeft haar ontslag aangeboden als gemeenteraadslid. Ze laat zich vervangen door Johan Vanslambrouck, die vroeger al voor Vlaams Belang in de gemeenteraad van Zandhoven zetelde. Het was de wens van De Moor om halverwege de legislatuur haar zitje af te staan, zodat ze zich meer op haar hobby’s en kleinkinderen kan richten.

Kristin Matthyssen

De Moor was ook OCMW-raadslid in Zandhoven. Begin 2019 had zij de wens uitgedrukt om halverwege deze legislatuur haar mandaat te kunnen neerleggen en te worden opgevolgd.

Mieke De Moor zetelde van 2007 tot en met 2012 en van 2019 tot en met 2021. Ze woont op Nederviersel en haar tussenkomsten hadden vaak betrekking op problemen in die omgeving, zoals parkerende vrachtwagens langs het Albertkanaal in Viersel of zich vastrijdende vrachtwagens richting industrie van Grobbendonk op Nederviersel.

Door haar ontslag kan ze nu meer tijd besteden aan haar drie kleinkinderen en haar kookhobby. Als secretaris blijft zij verder actief in het bestuur. Ze blijft ook in de bibliotheekraad zetelen.

Zij zal in de gemeente- en OCMW-raad worden opgevolgd door Johan Vanslambrouck uit Massenhoven die als accountant ook al zetelt voor Vlaams Belang als AGB-raadslid. Vanslambrouck was 25 jaar voorzitter van Voorpost en zes jaar voorzitter van de IJzerwake. Hij zetelde al van 2008 tot en met 2012 in de Zandhovense gemeenteraad. Zijn tussenkomsten hadden vaak betrekking op de financiën of waren van ideologische aard.

Vlaams Belang Zandhoven telt twee zetels. Op de tweede blijft Paul Stulens present.

Mieke De Moor 

Mieke De Moor ©  Vlaams Belang

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten