Lierse stadsgidsen herdenken overlijden van Felix Timmermans met wandeling

Felix Timmermans.  

Felix Timmermans.  © Archief Lier - Kempens Erfgoed

Lier -

De Lierse ereburger Felix Timmermans overleed 75 jaar geleden, op 24 januari 1947. Visit Lier en stadsgidsenvereniging Argus herdenken dit met de Timmermanswandeling ‘Alleen de dingen zingen’.

“Deze wandeling is een eerste initiatief in een reeks herdenkingsactiviteiten rond Timmermans”, belooft schepen van Toerisme Ilse Lambrechts (N-VA). “Het wandeltraject leidt naar een aantal plekken die van belang waren voor de artistieke en culturele ontwikkeling van Felix Timmermans. Het begijnhof is een van de plaatsen om te ervaren waar de verteller-tekenaar-schilder zijn inspiratie vond, zijn eerste werken neerpende en schilderde.”

“Van Pallieterland trekt de wandeling weer de stad in. Zo komt ook Felix Timmermans als erfgoedzorger aan bod. Het bezoek aan het Stadsmuseum brengt de groep in Schoon Lier en biedt kansen om in dialoog te gaan met de verschillende facetten van het oeuvre van Felix Timmermans vanuit ons 21ste-eeuws referentiekader.”

De titel van de wandeling ‘Alleen de dingen zingen’ komt uit een gedicht van Felix Timmermans, namelijk De kern van alle dingen. De wandeling duurt twee uur zit vanaf april in het groepsaanbod van Visit Lier. Als groep betaal je dan 65 euro voor de gids. Ook voor individuele deelnemers zal de wandeling nog terugkeren als zondagswandeling tijdens de zomerperiode.

De nieuwe Timmermanswandeling voor individuelen vindt de eerste keer plaats op zondag 23 januari om 14u en om 14.30u. Deelnameprijs: 5 euro. Vooraf inschrijven.  cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten