Oud-schepen Cindy Van Paesschen gaat voor H-eerlijk Zoersel zetelen: “Zij wordt een van de boegbeelden in 2024”

Cindy Van Paesschen en Jos Vekemans, voorzitter van H-eerlijk Zoersel, geven elkaar een elleboog voor het Bethaniënhuis. 

Cindy Van Paesschen en Jos Vekemans, voorzitter van H-eerlijk Zoersel, geven elkaar een elleboog voor het Bethaniënhuis. ©  HZ

Zoersel -

Voormalig schepen en huidig onafhankelijk raadslid Cindy Van Paesschen sluit zich aan bij H-eerlijk Zoersel. In oktober 2020 verliet ze uit onvrede met N-VA Zoersel de partij. In september vorig jaar, bij het aantreden van de nieuwe coalitie met CD&V, werd ze als onafhankelijk schepen overboord gegooid en vervangen door Katrien Schryvers (CD&V). “Ik heb ongelofelijk veel zin om samen met deze gemotiveerde ploeg onze ambitie waar te maken om in 2024 de grootste partij van Zoersel te worden”, zegt Van Paesschen.

Kristin Matthyssen

Cindy Van Paesschen verhuisde in 2017 van Berchem, waar ze vijf jaar lang districtsschepen was voor N-VA, naar Zoersel. Een jaar later nam ze voor het eerst deel aan de verkiezingen in Zoersel. Ze werd voorzitter van het Bijzonder Comité (de vroegere OCMW-voorzitter) en schepen van welzijn en personeel.

“Ik ben nog steeds de Zoerselaars enorm dankbaar voor het vertrouwen dat ze me gegeven hebben”, reageert Cindy Van Paesschen. Ze geeft aan dat ze vooral op het vlak van participatie en inspraak vaak botste met N-VA Zoersel, Groen en Open Vld, waarna ze als onafhankelijke ging zetelen. “Ik wilde ’s ochtends in de spiegel kunnen blijven kijken. Ik bleef trouw aan het bestuursakkoord, maar besliste voortaan in eer en geweten. Ik steunde ook goede voorstellen van de oppositie, zolang ze pasten binnen de beleidsvisie en het financiële kader. Zo konden we onder meer de haalbaarheidsstudie van het zwembad laten uitvoeren.”

Eigen partij

Van Paesschen geeft nu aan dat ze na de wip uit het schepencollege in september 2021 overwoog zelf een partij op te starten. “Maar de Zoerselaar heeft geen baat bij politieke versnippering. De kracht van verandering kan volgens mij alleen maar komen van H-eerlijk Zoersel, een partij die strookt met alles wat ik verlang van een politieke partij: visie, een doordacht beleid en eerlijkheid.”

Jos Vekemans, voorzitter H-eerlijk Zoersel, is tevreden. Hij zegt dat hij altijd veel sympathie heeft gekoesterd voor Cindy en noemt haar een vrouw met het hart op de juiste plaats en complementaire ideeën. Vekemans geeft aan dat Van Paesschen als een van de boegbeelden wordt uitgespeeld bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. “Onze partij wil de grootste van Zoersel worden”, zegt Vekemans.

H-eerlijk Zoersel heeft nu drie zetels. Met Van Paesschen erbij zijn dat er vier. N-VA en CD&V hebben er wel nog ruim dubbel zoveel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten