Eerste resultaten over PFOS-vervuiling in Vilvoorde zijn “geruststellend”

 

 ©  DBG

De eerste resultaten van onderzoek naar PFOS op een tiental sites in Vilvoorde zijn geruststellend, zo meldt burgemeester Hans Bonte (Vooruit) woensdag. Er zijn geen vaststellingen gedaan of indicaties van PFOS-vervuiling.

jvhBron: BELGA

Op dit tiental sites in Vilvoorde was een verhoogd risico op PFOS, en dus werden ze sneller dan de andere terreinen onder de loep genomen. Het gaat onder meer om twee voormalige brandweerkazernes aan de Cyriel Buyssestraat en in het centrum van de stad, om de militaire kazerne in Peutie en een reeks private terreinen. Daarbij onder meer de CAT-site achter het station en de Akzo-Nobelsite in de Leuvensestraat.

Op geen enkel terrein zijn verhoogde waarden van PFOS teruggevonden. “Dat zijn geruststellende resultaten, ik ben opgelucht”, reageert burgemeester Bonte. “We moeten wel nog steeds hout vasthouden en de resultaten van verder onderzoek op andere sites afwachten.”

In totaal kreeg Vilvoorde vorig jaar een lijst toegestuurd van 58 sites met een mogelijk risico op PFOS-vervuiling. De rest van de sites, een veertigtal terreinen, moet dus nog verder onderzocht worden. “In de tussentijd is er geen reden om op die plekken bijkomende maatregelen te nemen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten