Jury samengesteld voor proces tegen ex-militair die wordt beschuldigd van foltering

 
Bron: BELGA

Voor het Gentse hof van assisen is dinsdagnamiddag de jury samengesteld voor het proces van Pierre Cornette. De 63-jarige gepensioneerde majoor wordt beschuldigd van foltering van zijn 71-jarige vriendin in Gent en het toebrengen van slagen en verwondingen. De vrouw liep zware verwondingen op omdat hij zijn hond haar herhaaldelijk zou laten aanvallen en bijten hebben.

De feiten hadden plaats tussen 9 januari 2019 en 3 januari 2020 in de woning van het slachtoffer in de Zonnebloemstraat in Gent. De 71-jarige J.W. stapte op 3 januari een café in de buurt binnen met haar armen onder het bloed. Ze verklaarde dat ze aangevallen werd door de hond van haar vriend en dat ze al vijf jaar slagen kreeg van de man. Ze had dringende hulp nodig en de spoedarts die ter plaatse kwam, stelde dat ze zonder verzorging haar armen kon verliezen. 

De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht en daar verhoord door de politie. Ze stelde dat wanneer haar vriend Pierre Cornette haar slaat, dat zijn hond haar aanvalt en bijt, en dat hij dat toelaat. Haar vriend zou de voorbije week haar tanden uitgeslagen hebben en haar een blauw oog geslagen hebben. Cornette werd opgepakt en verhoord, maar hij verklaarde dat de vrouw verwondingen had doordat ze vaak viel in dronken toestand. Zowel dader als slachtoffer verwijten elkaar dat ze dagelijks te veel alcohol verbruiken.

Rambo

Het slachtoffer zei dat Cornette de hond niet beval om haar te bijten, maar dat hij nooit tussenbeide kwam. Volgens de beschuldigde beet de hond alleen als hij niet thuis was en omdat de vrouw het beest sloeg. Zijn hond Rambo zou goed getraind zijn en niemand anders gebeten hebben. Cornette gaf ook mee dat er alleen een vriendschapsrelatie was met de vrouw, maar dat ze elkaar al dertig jaar kenden. De man was beroepsmilitair en hij klom op tot de rang van majoor, maar is sinds 2014 gepensioneerd.

Dinsdag werd de jury samengesteld en vrijdag start het proces met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Het arrest wordt volgende week woensdag of donderdag verwacht.

LEES OOK: Ex-militair (63) staat terecht voor assisenhof voor foltering van vriendin: “Zijn hond beet haar meermaals”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent