Projectontwikkelaar wijzigt verkavelingsplan tijdens beroep

De verkavelingsaanvraag botste in het verleden al enkele keren op een weigering. 

De verkavelingsaanvraag botste in het verleden al enkele keren op een weigering. © Hans Otten

Herentals -

Er loopt vanaf donderdag een nieuw openbaar onderzoek naar de plannen om in een gebied in de Herentalse Acacialaan een verkaveling met 38 loten aan te leggen. Eerdere pogingen liepen op een weigering af.

Het stadsbestuur van Herentals weigerde in de herfst van vorig jaar opnieuw een vergunning voor een verkaveling met 38 loten in de Acacialaan in de tuinwijk de Molekens. De projectontwikkelaar ging tegen die beslissing in beroep bij de deputatie van de provincie Antwerpen. Maar tijdens die procedure heeft het bedrijf de toestemming gekregen om de vergunningsaanvraag inhoudelijk te wijzigen, zodat er nu opnieuw een openbaar onderzoek moet gebeuren. Dat loopt van 20 maart tot en met 18 februari.

De initiatiefnemer vroeg al enkele keren een omgevingsvergunning aan, maar botste telkens op een weigering. Zijn plan is om een leegstaand pand in de Acacialaan te slopen en op het diepe perceel een verkaveling met 38 woningen te realiseren. Het inbreidingsproject zou die eenheden verdelen over zes verschillende huizenrijen bij een nieuw straatdeel. De buurtbewoners dienden tijdens het laatste openbaar onderzoek 27 bezwaarschriften in, al waren er dat in een eerdere fase nog 108. De stad struikelt telkens over de aanwezigheid van hoogspanningsleidingen. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten