Gemeenschapsruimte voor Mortsel-dorp komt in Kaleidoscoop

De accommodatie van Kaleidoscoop kan winter en zomer worden gebruikt. © Kaleidoscoop

Mortsel -

De stad Mortsel gaat een samenwerking aan met Kunstencentrum Kaleidoscoop om een nieuwe gemeenschapsruimte uit te bouwen voor Mortsel-dorp. Dit moet het alternatief worden voor het Lepelhof.

Filip Spoelders

Acht jaar geleden sloot het parochiecentrum Lepelhof in Mortsel-dorp. De Ideale Woning plant er met Thuishaven Ritmica een nieuwbouw met sociale appartementen en appartementen voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

De verenigingen uit het Lepelhof vonden een nieuw onderkomen, maar de vraag naar een gemeenschapsruimte bleef klinken. Het stadsbestuur onderzocht samen met De Ideale Woning of deze ruimte in de nieuwbouw kon komen. Deze intenties gaan niet, waardoor Kaleidoscoop de oplossing wordt.

Ontmoeten

Voor de nieuwe eigenaren van het kunstencentrum is de samenwerking een belangrijke zet om zich nog meer in de buurt te verankeren. “Kaleidoscoop draait rond ontmoetingen tussen kunstenaars, artiesten en publiek, tussen professionelen en liefhebbers. Maar ook rond de ontmoeting tussen sociaal en cultureel. Een samenwerking met Mortsel kan ervoor zorgen dat nog meer Mortselaars de weg vinden naar Kaleidoscoop”, zegt Jelte Van Roy van Kaleidoscoop.

Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) is tevreden. “Kaleidoscoop beschikt niet alleen over een polyvalente ruimte met toog, maar ook over ateliers voor vergader- of repetitieruimtes. Het is al jaren een gekende, bruisende plek in Mortsel, waar mensen elkaar ontmoeten in een ontspannen vrijetijdssfeer. Een ideale plek voor de buurt, want alle voorwaarden voor een gemeenschapsruimte lijken meteen vervuld te zijn,” vertelt burgemeester Erik Broeckx.

Lokaal bestuur Mortsel zal de noden van buurtbewoners behandelen om samen met Kaleidoscoop te bekijken hoe deze ingevuld worden in het bestaande aanbod.

Aangeboden door onze partners