CEO Technopolis maakt leerlingen KA Mortsel warm voor ondernemerschap: “Niet wachten op slimme koppen, maar zélf in actie schieten”

CEO Berghmans, tweede van rechts, wil de jongeren inspireren. 

CEO Berghmans, tweede van rechts, wil de jongeren inspireren. © RR

Mortsel, Mechelen -

De leerlingen van de derde graad toerisme van het KA Mortsel kregen woensdag gedurende twee uur les van Stephane Berghmans, CEO van Technopolis in Mechelen. Met het programma Ondernemers voor de Klas wil Vlajo jongeren stimuleren om te ondernemen.

Filip Spoelders

Uiteraard was het geen klassieke les die Berghmans kwam geven. Als gastspreker beantwoordde hij vooral de vragen van de leerlingen. Die wilden meer weten over zijn werk, zijn verantwoordelijkheden en hoe hij omgaat met veranderingen of opportuniteiten.

Jongeren leren kennen

Vorig jaar werkte Berghmans ook mee aan dit programma. “Iedereen wil een duurzame toekomst. Maar om daar te geraken, hebben we mensen nodig die durven actie ondernemen. Dromen van een betere wereld of rustig wachten tot een handvol Einsteins alle problemen even gaan oplossen, dat helpt ons geen meter verder. Nee, we moeten alle jongeren aansporen om zelf de toekomst in eigen handen te nemen. Iedereen heeft talenten, maar niet iedereen beseft dat. Ik hoop dat ik enkele ogen heb kunnen openen. En niet te vergeten, ik heb zelf ook veel geleerd over wat er in jongeren hun hoofd omgaat. Om jongeren te overtuigen van iets, moet je hen eerst en vooral leren kennen”, legt de CEO uit waarom hij zich graag inzet voor Ondernemers voor de Klas.

In februari zal de CEO van Technopolis nog les gaan geven aan leerlingen van de eerste graad secundair van het Collega van de Paters Jozefieten in Melle en van de Ursulinen in Mechelen.

Ondernemers voor de Klas, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, loopt nog tot 11 maart. Vlajo wil met de gastsprekers het begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers vergroten en een positieve beeldvorming over het bedrijfsleven bij jongeren creëren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten