Overdekt terras van café 't Pleintje is de deur nog niet uit: “Maar maandag verdwijnt het sowieso”

Cafébaas Yves Janssens van ’t Pleintje bij de af te breken overdekking op zijn terras. Geïnteresseerden kunnen zich nog melden. 

Cafébaas Yves Janssens van ’t Pleintje bij de af te breken overdekking op zijn terras. Geïnteresseerden kunnen zich nog melden. © Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg -

Altijd al een stukje Heistse horeca in de tuin gewild? Dan kun je voorlopig nog ingaan op het aanbod van cafébaas Yves Janssens van ‘t Pleintje in Heist-centrum. Hij heeft zijn overdekt buitenterras namelijk te koop staan op zoekertjessite 2dehands. “Tegen maandag moet het weg zijn. Dan begint de bouw van een nieuwe constructie”, zegt hij.

Kristof Van Rompaey

“Ons overdekt terras staat er negen jaar. Het is 11,5 meter breed en ruim drie meter diep, maar het werd te klein, zeker op bepaalde avonden en in de weekends”, legt Yves Janssens van ‘t Pleintje uit. “Je merkt dat mensen steeds meer tijdens de vier seizoenen buiten willen zitten. Covid heeft dat alleen maar versterkt en ik denk niet dat die tendens weer zal verdwijnen. De pandemie heeft me dus niet tegenhouden om in iets nieuws te investeren.”

De constructie is open langs de kant van het café. Het dak en de afgesloten kant kunnen bij mooi weer ook open.

De constructie is open langs de kant van het café. Het dak en de afgesloten kant kunnen bij mooi weer ook open. © Joren De Weerdt

De nieuwe overdekking wordt een stukje groter dan de huidige en komt ook vast aan de gevel van het café te staan. “Dat kon voordien niet, omdat de zone voor voetgangers tussen ons café en ons terras lag”, zegt Yves. “Dat was een vrij onlogische situatie, maar ze is inmiddels aangepast. De loopzone ligt nu vooraan, langs de straatkant. Ik schat dat de nieuwe overdekking ruwweg twee derde van onze totale terrasoppervlakte in beslag zal nemen.”

Schroothoop

Komende maandag beginnen de werkzaamheden aan de nieuwe constructie. “Tegen dan zou het oude terras dus zeker moeten verkocht zijn”, zegt de cafébaas. “Lukt dat niet, dan breekt de aannemer het af. Ik vermoed dat het dan uiteindelijk op de schroothoop zal belanden, wat natuurlijk jammer zou zijn. Het zoekertje leverde al enkele reacties op, maar voorlopig is er nog niemand echt komen kijken. We wachten dus nog even af.”

“De nieuwe overdekking zal ruw geschat zo’n twee derde van onze totale terrasoppervlakte inpalmen”, zegt Yves Janssens.

“De nieuwe overdekking zal ruw geschat zo’n twee derde van onze totale terrasoppervlakte inpalmen”, zegt Yves Janssens. © Joren De Weerdt

Het huidige terras is open langs de kant van het café en heeft een stevig dakzeil dat open kan. Het gedeelte langs de straatkant schuift open. “Ons nieuw terras kunnen we ook helemaal openmaken, zodat je bij mooi weer een echt buitengevoel krijgt”, zegt Yves nog.

De werkzaamheden gaan drie weken duren. Het café blijft gewoon open. Wie interesse heeft in het terras, kan de cafébaas er nog over contacteren. De prijs is onderling overeen te komen. Het zoekertje vind je hier.

Café ’t Pleintje: 015/24.11.27
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Heist-op-den-Berg