1.500 besmettingen op één dag: Gents record voor tweede dag op rij gebroken

We zijn nog niet van het coronavirus af in Gent. 

We zijn nog niet van het coronavirus af in Gent. ©  Fred Debrock

Gent -

Voor de tweede dag op rij sneuvelde dinsdag het dagrecord qua coronabesmettingen. En niet zo’n beetje: maar liefst 1.502 Gentenaars legden een positieve test af. Maandag waren het er nog 1.133.

Max Dedulle

In totaal werden er in de Gentse testcentra dinsdag 2.165 testen afgenomen. Daarvan waren er dus ongeveer zeven op de tien positief. De afgelopen veertien dagen legden in totaal 9.210 Gentenaars een positieve test af. Ongeveer de helft daarvan waren twintigers en dertigers, maar ook bij nog jongere mensen gaat het virus gretig rond. Net geen tweeduizend tieners raakten besmet.

De incidentie in Gent blijft logischerwijs stijgen. Gisteren konden we nog zeggen dat een op de vijftig Gentenaars het virus de afgelopen week opliep, vandaag gaat het al over een Gentenaar op 45.

Meer besmettingen zorgen voor meer coronapatiënten in de ziekenhuizen, al gaat die stijging niet zo snel. Over heel Oost-Vlaanderen zijn er 248 patiënten opgenomen met corona, een week geleden waren het er nog 198. Daarvan liggen er 39 op intensieve zorg, waardoor vijftien procent van de bedden er bezet zijn.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent