Vier Koraalbewoners testten positief

De tweede collectieve testronde bracht vier nieuwe besmettingen aan het licht in WZC De Berk 

De tweede collectieve testronde bracht vier nieuwe besmettingen aan het licht in WZC De Berk © AF

Meerhout -

In het Meerhoutse woonzorgcentrum De Berk bracht de tweede collectieve testronde vier extra besmettingen aan het licht. De vier besmette bewoners maken allemaal deel uit van leefgroep Koraal. Op de andere afdelingen en bij het personeel testte niemand nog positief.

De corona-uitbraak in woonzorgcentrum De Berk lijkt bedwongen. Vorige week nog legden 26 bewoners, personeelsleden en vrijwilligers een positieve test af. De tweede collectieve testronde bracht nog vier extra besmettingen aan het licht, maar die situeren zich allemaal in één leefgroep. De medewerkers en vrijwilligers testten allemaal negatief, net als de bewoners van de leefgroepen Parel, Diamant, Smaragd, Saffier en Robijn.  

In leefgroep Koraal staat het aantal besmettingen op zeven en deze bewoners verblijven in contactdruppelisolatie tot tien dagen na hun positieve test, of langer indien zij dan nog ziek zijn. De besmette bewoners worden verzorgd door een aparte Covid-equipe. De medewerkers van De Berk, die vorige week positief testten, zijn ondertussen allemaal hersteld en mogen weer aan de slag. (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten