Karine Lalieux: “Pensioenhervorming volgende week op regeringstafel”

 ©  BELGA

De regering vat volgende week de discussie over de pensioenhervorming aan. Dat heeft minister van Pensioenen Karine Lalieux woensdag geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Wim Van der Donckt in de commissie Sociale Zaken van de Kamer.

Bron: BELGA

Lalieux werkt al sinds het begin van de legislatuur aan een pensioenhervorming. Maar in september lekten haar  plannen uit in de media, tot onvrede van vooral de liberale coalitiepartners, die naar eigen zeggen niet geïnformeerd werden. Sindsdien is het stil in het dossier. Premier Alexander De Croo verdaagde het onderwerp naar begin dit jaar.

Intussen heeft Lalieux naar eigen zeggen contact opgenomen met verschillende betrokken partijen. Het gaat onder meer om de coalitiepartners maar ook om academici, sociale partners en het maatschappelijk middenveld, antwoordde ze woensdag op een vraag van N-VA-Kamerlid Wim Van der Donckt in de Kamer. “Volgende week bespreken we de conclusies daarvan binnen de regering”, zei de PS-minister nog. 

In haar eerste aanzet stelde Lalieux onder meer voor om het minimumpensioen voor te behouden voor wie minstens tien jaar effectief gewerkt heeft, maar ook om een vervroegd pensioen mogelijk te maken na 42 dienstjaren en om opnieuw een pensioenbonus in te voeren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten