Oud-deelneemster ‘The Voice of Holland’ doet aangifte tegen bandleider Rietbergen

 

 ©  foto: Edwin Janssen

Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het Nederlandse tv-programma. Inmiddels heeft zij via haar advocaat, Sébas Diekstra, contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten. Rietbergen ontkent de feiten.

Bron: BELGA

“Cliënte heeft lang getwijfeld over het doen van aangifte”, laat Diekstra weten in een reactie. “Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten. Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijk onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan.’’

In een talkshow had Wijnhoven maandagavond al getuigd over hoe Rietbergen te werk ging. Hij was het gsm-nummer van Wijnhoven op slinkse wijze te weten gekomen en had haar ongevraagd betast, zei Wijnhoven bij “Beau”.

LEES OOK. Oud-deelneemster aan ‘The voice of Holland’ Nienke (23): “Ik was bang dat mijn vriend zijn job zou verliezen als ik sprak over wat er gebeurd is”

Ze vertelde er onder meer dat Rietbergen haar voorstelde “de studio’s boven” te laten zien. Daar betastte hij de zangeres, die deelnam in het seizoen 2017-’18. “Op het moment dat hij je aanraakt, gaat er van alles door je heen”, vertelde ze. “Je schrikt, maar je zegt niks omdat je denkt ‘what the hell’. Je legt de schuld bij jezelf. Ik dacht dat ik verkeerde signalen had afgegeven. Dat heb ik mijzelf altijd voorgehouden.”

Jeroen Rietbergen zelf ontkent “met klem” dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de aanranding van voormalig “The Voice of Holland”-kandidate Nienke Wijnhoven. Dat zegt advocaat Peter Plasman, woordvoerder van Rietbergen, woensdag.

LEES OOK. Nog een aangifte tegen Ali B in zedenzaak rond ‘The Voice of Holland’, RTL schort samenwerking op

Woensdag werd duidelijk dat er inmiddels twee aangiftes liggen tegen coach en rapper Ali B voor zedenfeiten. Ali B “betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus zijn advocaat.

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van “seksuele aard” gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

LEES OOK. Niet de eerste keer dat tv-show door hem werd gecanceld: wie is Tim Hofman, de man die heel Nederland op zijn kop zet met onthullingen bij ‘The voice’?

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten