Met de bus naar de Ghelamco Arena: het wordt er niet makkelijker op

 

 ©  fvv

GENT -

Met het openbaar vervoer naar het voetbal gaan kijken in Ghelamco Arena wordt er niet makkelijker op. Een van de enige buslijnen rijdt straks niet meer in het weekend.

Bert Staes

De Ghelamco Arena moest een van de duurzaamste voetbalstadions van Europa worden. Zo klonk het toch toen de voetbaltempel geopend werd. Maar bijna tien jaar later blijft met de bus of de tram naar een voetbalmatch gaan kijken een hele uitdaging. En het wordt er niet makkelijker op.

Zo ligt er een plan klaar waarin bus 8 niet meer zal rijden na 21 uur en helemaal niet in het weekend. Dat staat in het nieuwe netplan van De Lijn. Dat plan moest al ingevoerd zijn, maar zal nu waarschijnlijk voor 2023 zijn. Bus 8 is een van de enige bussen die de Ghelamco Arena aandoet.

Veel andere opties zijn er niet voor supporters. Er is bus 19, maar die vertrekt ’s avonds ruim voor het affluiten. Een shuttlebus van De Lijn tussen Gent-Zuid en het stadion is in 2019 al afgeschaft. En de tramhalte dichtst bij het stadion ligt op de campus van het UZ Gent, een stuk wandelen.

Stephanie D’Hose (Open VLD) kaartte de moeilijke bereikbaarheid dit najaar aan bij schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Maar beiden wijzen naar de voetbalclub zelf.

KAA Gent betaalt al jaren zelf een pendeldienst naar de park-and-ride in Gentbrugge en laat na elke thuismatch een gratis pendelbus rijden naar Gent-Zuid. De club zet ook veel in op fietsers, maar voor wie dat niet kan maakt het krimpende aanbod aan bussen het niet eenvoudiger.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent