Lichaam Guido Elsen (62) na ruim een maand teruggevonden in Tenerife


 

 © if

Nieuwrode -

Guido Elsen, de 62-jarige man die sinds midden december vermist was in Tenerife nadat hij uit een ziekenhuis verdween, is gevonden. Zijn lichaam zou al een tijdje geleden gevonden zijn, maar nu pas werd bevestigd dat het om Elsen ging.

Elsen was intussen iets meer dan een maand vermist. Op 13 december ging hij - wellicht met een stevige allergische reactie - naar het ziekenhuis vlakbij zijn hotel. Twee Belgische vrouwen die in hetzelfde hotel verbleven, vergezelden hem naar het ziekenhuis. Toen ze hem aan de incheckbalie vertelden dat hij een tweetal uur op zijn beurt zou moeten wachten, gaf hij zijn rugzak met telefoon aan de twee dames die daarmee naar het hotel terugkeerden.

Maar ruim 2,5 uur later was Guido nog steeds niet aan de beurt, waarop hij misnoegd uit de wachtzaal van het ziekenhuis vertrok. Hij vertrok zonder paspoort, geld of gsm. Sindsdien had niemand nog iets van hem gezien. Er werd een grote zoekactie opgezet door politie, familie en ook enkele Vlamingen die in Tenerife waren. Maar veel nuttige tips kwamen er nooit binnen.

Maandag reisden enkele familieleden van Elsen naar het eiland, samen met hun advocaat. Zij hoopten zo extra druk te zetten op het onderzoek, aangezien er niet echt vooruitgang in leek te komen. Bij de lokale politie kregen ze te horen dat er op 14 december, amper één dag na de verdwijning, een lichaam was gevonden dat nog niet geïdentificeerd kon worden. “Een toeristenboot had zijn lichaam zien drijven in de oceaan en heeft de hulpdiensten verwittigd”, klinkt het.

Er waren altijd sterke vermoedens dat het om Guido Elsen ging, maar geen zekerheid. De familie kon hem intussen identificeren. “Wij zijn begeleid naar het mortuarium van het ziekenhuis in Santa Cruz waar de familie het lichaam heeft herkend. Er werd ons bevestigd dat hij door verdrinking om het leven is gekomen”, zegt de advocaat.

Maar er blijven nog heel wat vragen onbeantwoord. Wat deed Guido aan het water? “Blijkbaar hebben mensen Guido de dag voordien ook al aan het water opgemerkt. Als hij zich niet goed voelde trok hij naar het strand om wat frisse lucht te halen”, wordt er verteld. Waarom hij zo lang onder de radar bleef is ook nog niet duidelijk. “Daar kregen wij weinig uitleg over en er is geen sluitende verklaring voor” aldus Van de Kerkhof.

De familie is woensdagavond teruggekeerd naar België. Het is nog niet geweten wanneer het lichaam wordt vrijgegeven. (hsb, ggh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten