Jean-Claude Van Damme wil premier van België worden (in serie) en dient verzoek in om te filmen in federaal parlement

 

 ©  BELGA

Acteur Jean-Claude Van Damme (61) heeft bij Kamervoorzitster Éliane Tillieux (PS) een verzoek ingediend om te mogen filmen in het federaal parlement. ‘The muscles from Brussels’ deed dat naar aanleiding van een nieuwe serie, waarin hij premier van België wordt.

mtmBron: LN24

De aanvraag zou draaien rond JC1er, een Franstalige serie van zes afleveringen die uitgezonden zal worden op betaalzender Canal+. Jean-Claude Van Damme zou zichzelf spelen, op een moment dat hij niet bepaald “aan de top van zijn carrière staat” en naar België terugkeert. Op dat moment verkeert ons land echter in een politieke crisis en zitten we al 500 dagen zonder een regering. Koning Filip is daar niet blij mee en gaat in discussie met minister-president Martine en Joris, de leider van de Vlaams-nationalisten. Ook die gesprekken vlotten niet, waardoor de misnoegde koning uiteindelijk Van Damme tot premier benoemt.

Volgens Gilles Vanden Burre, federaal afgevaardigde van Ecolo, krijgt het parlement wel vaker filmverzoeken binnen. “Voor een eventuele goedkeuring wordt dan vooral gekeken wat het precieze doel van de serie of film is”, zegt hij. “Maar deze aanvraag lijkt alleen voor opnames buiten het parlement te zijn, wat het doorgaans makkelijker maakt om goedgekeurd te worden.”

Aangeboden door onze partners