Parking ligt erbij als ‘mijnenveld’ vol putjes en plassen: “De schuld van te snelle auto’s”

 

 ©  IF

SINT-DENIJS-WESTREM -

De kaduke parking aan het Gildenhuis in Sint-Denijs-Westrem zal in de tweede helft van dit jaar nog eens aangepakt worden. Maar de putten blijven vullen, is geen optie zegt het stadsbestuur.

Bert Staes

De parking wordt veel gebruikt, maar ligt er niet al te best bij. Als het regent, is het er slalommen tussen de grote plassen. Een probleem dat zich jaar na jaar stelt. De Stad liet de putten om de zoveel jaar vullen, maar een erg langdurige oplossing is dat duidelijk niet.

Bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) wil de parking laten afgraven, waterdoorlatend maken en bedekken met nieuwe steenslag. “Maar dat zal deze legislatuur niet meer mogelijk zijn”, laat Watteeuw weten na een vraag van Open VLD’er Carl De Decker in de gemeenteraad.

Dit najaar zou een aannemer aangesteld worden om de parking nog eens een onderhoudsbeurt te geven. Maar Watteeuw broedt op een grondigere oplossing.

De putten worden gevormd door auto’s die te snel keerbewegingen maken op het terrein. Kort afdraaiend verkeer maakt een ‘wringbeweging’ die de putten veroorzaakt. “Met beperkte maatregelen kunnen we de toegang tot de parking beperken en de inrichting beter organiseren, zodat er minder korte keerbewegingen worden uitgevoerd”, zegt Watteeuw.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent