Ousmane Dembélé schrijft frustraties van zich af na mislukte onderhandelingen met Barcelona: “Ik laat mij niet chanteren”

 ©  AP

Er zit een serieus haar in de boter tussen FC Barcelona en Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller, die in 2017 nog 135 miljoen euro kostte, ziet zijn contract in de zomer aflopen en wil voorlopig niet verlengen. Zijn makelaars veegden alle voorstellen van de Catalaanse club van tafel en dus werd Dembélé verzocht “om de club zo snel mogelijk te verlaten”. Op sociale media reageert Dembélé met een open brief.

Bron: BELGA

“Het lijkt ons duidelijk dat de speler niet verder wil in Barcelona en dus niet langer bij het project wil betrokken zijn. In die omstandigheden hebben we hem en zijn agenten dus gezegd dat hij onmiddellijk moet vertrekken”, verklaarde de sportief directeur van Barça, Mateu Alemany, donderdag aan de Catalaanse media. 

“We zijn de gesprekken gestart in juli. Gedurende zes, zeven maanden hebben we overlegd. Barça heeft meerdere voorstellen gedaan opdat de speler bij ons zou kunnen verder doen. Die aanbiedingen zijn systematisch geweigerd door zijn agenten. We hopen hem voor 31 januari te transfereren, voor het sluiten van de wintermercato”, verduidelijkte Alemany. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dembélé doorbreekt stilte na vier jaar

Ousmane Dembélé reageerde in een open brief op sociale media voor het eerst in vier jaar op alle commotie rond zijn persoon. “Al vier jaar lees ik allerlei dingen over mij zonder de moeite te nemen me te verantwoorden”, steekt de bekritiseerde aanvaller van wal. “Al vier jaar spreken mensen in mijn plaats en wordt er schaamteloos gelogen om me schade toe te brengen. Vier jaar lang heb ik ervoor gekozen om nooit te antwoorden, vandaag is dat voorbij. Van nu af aan zal ik oprecht antwoorden, zonder toe te geven aan chantage.”

“Ik ben 24 jaar oud en zoals elke mens maak ik fouten en heb ik onvolkomenheden. Ik heb moeilijke momenten gehad, blessures, en ik ben getroffen door het coronavirus. Zonder enige training, riep de coach me op en ik stond altijd klaar ... zonder met de ogen te knipperen.”

Dembélé beweert dat hij zich ondanks alle contractperikelen nog steeds voor de volle honderd procent wil inzetten voor Barcelona. “Ik sta nog steeds onder contract, ik ben volledig betrokken en sta ter beschikking van mijn club en mijn coach. Ik heb altijd alles gegeven voor mijn teamgenoten en voor alle supporters en dat zal nu niet stoppen. Ik ben geen man die bedriegt en nog minder een man die zwicht voor chantage.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens Dembélé zijn de onderhandelingen met Barça nog steeds aan de gang. “Zoals iedereen weet lopen de onderhandelingen. Ik laat mijn makelaar het regelen, want het is zijn gebied. Mijn veld is het voetbal, gewoon voetballen, momenten van vreugde delen met mijn teamgenoten, met onze supporters. Laten we ons vooral concentreren op het essentiële: winnen”, besluit Dembélé nog steeds strijdvaardig.

Ousmane Dembélé werd in de zomer van 2017 door Barcelona overgenomen van Borussia Dortmund voor zo’n 135 miljoen euro, op dat moment de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Hij moest er Neymar opvolgen maar door heel wat blessureleed kon de Fransman de verwachtingen nooit inlossen. Sinds eind november kwam hij onder de nieuwe coach Xavi wel opnieuw boven water. In zes competitieduels deelde hij twee assists uit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten