Volleybal Liga A  Aalst - Roeselare

Seppe Baetens: “Zelfs in een slechte dag is Roeselare nog goed”

Seppe Baetens: “Ik verwacht een interessant duel.”

Seppe Baetens: “Ik verwacht een interessant duel.”© Gregory Van Gansen

Als corona geen roet in het eten gooit, ontvangt Aalst zaterdagavond in Schotte de leiders uit Roeselare. “Dat kan een interessant duel worden”, beseft ook Seppe Baetens.

Stefan Geeroms

Nadat vorig weekeinde de hele speeldag werd afgelast, is het ook nu nog koffiedik kijken of er wel zal gespeeld worden in de hoogste klasse van het volleybal.

“Ik ga er vanuit dat wij spelen”, zegt Seppe Baetens. “Ik hoorde dat bij Roeselare deze week weer iedereen paraat was op training. Wij zijn deze week getest en iedereen was negatief. De dag voor de match zullen wij nogmaals getest worden.”

“Je weet natuurlijk nooit. Voor het duel tegen Borgworm kregen wij pas vrijdagavond te horen dat de wedstrijd niet zou plaatsvinden. Dat is sneu natuurlijk, want je hebt een hele week naar die wedstrijd toegeleefdn maar de situatie is nu eenmaal wat ze is, daar is niks aan te doen.”

Aalst is één van de weinige ploegen die dit jaar al twee wedstrijden kon spelen. Menen kwam nog niet in actie, waardoor de huidige stand een vertekend beeld geeft. “Wij wonnen al tegen Achel en Gent en zaten in een goede flow, hoewel het in die twee duels niet makkelijk was. Wij maakten het vooral onszelf moeilijk door veel te mak te starten.”

Knokken

“Wij moesten veel achtervolgen, maar het was positief dat wij toch telkens terug konden knokken.”

Tegen Roeselare wil Aalst het anders aanpakken. “Wij moeten de West-Vlamingen met onze service meteen onder druk zetten”, aldus Baetens. “Als wij Roeselare in de problemen kunnen brengen, dan zie ik zeker mogelijkheden.”

“Het is natuurlijk een sterke ploeg. Zij verloren alleen nog met 3-2 van Maaseik. De sterkte van Roeselare is dat zij nooit onder een bepaald niveau zakken. Zelfs in een slechte dag zijn zij nog goed.”

De 32-jarige Lenniknaar kijkt alvast reikhalzend uit naar het duel.

“Ik voorspel dat het een leuke wedstrijd wordt. Jammer dat er geen publiek mag aanwezig zijn. Hopelijk voor de laatste keer, want met of zonder supporters, het maakt toch wel een groot verschil.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten