Vier verdachten opgepakt na home-invasion: jonge moeder en baby bedreigd

Archieffoto 

Maasmechelen -

Drie twintigers uit Maasmechelen en een jonge Nederlandse vrouw zitten in de gevangenis omdat ze betrokken waren bij een home-invasion op maandag 10 januari in Maasmechelen. Een jonge vrouw en een baby werden toen het slachtoffer van de gewapende diefstal.

De feiten vonden plaats op maandag 10 januari rond 12 uur op de Steenweg naar As. Twee daders drongen een huis binnen toen de man net vertrokken was. De jonge vrouw werd door een van de daders bedreigd met een matrak. Er volgde een schermutseling, waarbij de vrouw lichtgewond raakte. De twee overvallers vertrokken met de kluis waarin geld, juwelen en allerhande documenten zaten. Het slachtoffer, dat zwaar onder de indruk was, verwittigde de politie.

Labo

Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De jonge vrouw kreeg slachtofferbejegening aangeboden. Dankzij onderzoek van de politie Lanaken-Maasmechelen, door onder andere de camerabeelden te bekijken, kwamen de daders in het vizier. Er zijn intussen vier verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter en naar de gevangenis gebracht. Het gaat om drie jongemannen uit Maasmechelen en een jonge vrouw uit Nederland. De buit is nog niet teruggevonden. Het onderzoek loopt. (mm)

Aangeboden door onze partners