Nieuwe editie van Groot-Kastelse volkskalender is klaar

Herman Van Gorp van de heemkundige kring overhandigde vorig jaar een exemplaar van de Groot-Kastelse volkskalender aan burgemeester Ward Kennes. Het nieuwe jaarboek is eind deze maand beschikbaar. 

Herman Van Gorp van de heemkundige kring overhandigde vorig jaar een exemplaar van de Groot-Kastelse volkskalender aan burgemeester Ward Kennes. Het nieuwe jaarboek is eind deze maand beschikbaar. © RR

Kasterlee -

De Groot-Kastelse volkskalender, het jaarboek van de heemkundige kring Kasterlee-Lichtaart-Tielen (KLT), is al aan de 37ste jaargang toe. Het boek met 250 pagina’s is vanaf februari verkrijgbaar aan twintig euro per exemplaar.

De heemkundige kring KLT verwelkomt eind januari voor de 37ste keer de Groot-Kastelse volkskalender. Het jaarboek 2022 met bijdragen van auteurs uit elke deelgemeente heeft jaarlijks een oplage van ruim duizend exemplaren.

“We openen ook deze jaargang met een kalender, met werk van de net overleden François Swannet. In de Dagklapper overlopen we allerlei merkwaardige voorvallen uit het voorbije jaar, met artikels over onder meer corona in Kasterlee, cultuur en sport”, schetst Herman Van Gorp, voorzitter van de heemkundige kring. “In de Kroniek vermelden we de jubilea en oudste inwoners van negentig jaar en ouder. In Mensen van bij ons portretteren we inwoners die in de kijker liepen, zoals een piloot, een kunstenaar, een pompbediende en twee fruitboomkwekers.”

Familieleden of goede vrienden schreven voor In Memoriam de levensverhalen van vele overledenen van de drie deelgemeenten. In het geschiedkundige deel van het jaarboek staan het vervolg van de geschiedenis van pandemieën in de gemeente, een ode aan meester Theeuws uit Tielen, de resultaten van archeologisch onderzoek in Kasterlee, een beeld van de Willibrordusstoet uit 1939 en ook een terugblik op de geschiedenis van het klooster van Kasterlee. Het boek is vanaf maandag 31 januari verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor op de Markt in Kasterlee. (bvdl)

www.heemkringklt.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Kasterlee